De gastorganist sluit het optreden af met eigen werk
De gastorganist sluit het optreden af met eigen werk

Poolse gastorganist in de Maria van Jessekerk

Algemeen

Op zondagmiddag 12 augustus zal een bijzondere Poolse organist Dariusz Bakowski-Kois (1973) uit Kraków een concert verzorgen in de Maria van Jessekerk.

Dariusz studeerde aan de Muziekacademie van Kraków bij Professor Jozef Serafin. In 2000 behaalde hij Cum Laude zijn diploma voor orgel. Hij won verschillende Nationale- en internationale concoursen en verzorgde inmiddels concerten door heel Europa en ver daarbuiten zoals in Mexico, Rusland, Brazilië en China.

Hij volgde een postacademische opleiding orgel in Wenen. Ook is hij inmiddels jurylid bij verschillende orgelconcoursen. Op dit moment is hij professor voor orgel van de Muziek Academie in Kraków. Hij geeft leiding aan de orgelklassen, kamermuziek en basso continuo.

Deze zeer veelzijdige organist zal op zondagmiddag 12 augustus om 15.00 uur een concert met twee grote werken van Franse componisten verzorgen. Hij start met de volledige 4de symfonie van de Charles-Marie Widor. Na dit werk volgen de "8 Petits préludes sur des thèmes grégoriens" van de Franse componist Marcel Dupré. Dariusz Bakowski-Kois sluit zijn concert af met een eigen werk. Een Toccata in g, genaamd la Folie d'Espagne (de waanzin van Spanje).

Het orgelspel van de organist is te volgen op een groot beeldscherm. De toegang voor dit concert is vrij, wel is er een deurcollecte. Ook is het mogelijk deze gastorganist te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in de Jozefzaal van de kerk. Het volledige programma kunt u vinden op de website www.veenswijkorgel.nl