Zo'n 1000 handtekeningen werden er opgehaald. Kijk voor meer foto's van het protest op de website van Delft op Zondag. (foto: Koos Bommelé)
Zo'n 1000 handtekeningen werden er opgehaald. Kijk voor meer foto's van het protest op de website van Delft op Zondag. (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Enorme opkomst tijdens protest op Agathaplein

Algemeen

Een enorme opkomst tijdens de demonstratie die afgelopen zondag georganiseerd werd door de Delftse Brie van Klaveren. Zij maakte zich samen met de naar schatting bijna 500 aanwezigen sterk voor het behoud van het historische Agathaplein, dat, als de verbouwingsplannen van Museum het Prinsenhof door gaan, drastisch zal veranderen.

"Geweldig!", noemt de initiatiefneemster de opkomst. "Om half twaalf was het nog heel stil en had ik er een hard hoofd in, maar tegen twaalven kwamen de mensen ineens overal vandaan! Ik had nooit gedacht dat er zoveel mensen de tijd zouden willen nemen om mee te doen. Hieruit blijkt maar weer hoeveel mensen het niet eens zijn met de rigoureuze plannen."

De Delftse had een groot spandoek meegebracht waarop de demonstranten hun handtekening konden zetten. "Heel veel mensen hebben niet alleen voor zichzelf getekend, maar ook voor Delftenaren die niet aanwezig konden zijn", vertelt Brie. "Ik gok dat er zo'n 1000 handtekeningen op het doek staan. We willen het uiterlijk eind augustus aan gaan bieden aan wethouder Bas Vollebregt. Hij was overigens zelf ook aanwezig zondag en was onder de indruk van de opkomst. Ook zei dat hij de boodschap van het protest zeker mee ging nemen bij de besluitvorming."
Brie is echter nog niet klaar met handtekeningen verzamelen. Voor iedereen die 22 juli op vakantie was organiseert ze op zondag 19 augustus van 11.00 tot 17.00 een tweede ronde handtekening zetten.
"Zonder protest, maar ik wil iedereen de kans geven zich uit te spreken via het spandoek."

Tot 1 september kan iedereen die daar behoefte aan heeft zijn of haar mening geven over het project door middel van de online enquête op de website van de gemeente. Ook kunnen er mails gestuurd worden naar de heer Hein Schouwenaars van de gemeente Delft via hschouwenaars@Delft.nl.

!