Dunne horloges, zoals van het merk KANE, zijn een trend, aldus Hans Spoolder
Dunne horloges, zoals van het merk KANE, zijn een trend, aldus Hans Spoolder

Wat is de horlogetrend van het moment?

kijk op de wijk

Wie langer dan een half jaar niet bij TopDeal Watches aan de Molslaan is geweest, moet er zeker weer eens langs; "ieder half jaar hebben wij wel weer nieuwe merken."

Net als veel andere mode-items zijn ook horloges onderhavig aan trends. "Die zijn er altijd", aldus Hans Spoolder van TopDeal Watches." Sowieso ieder voor- en najaar is er wel weer iets nieuws." En dat nieuwe vind je dus regelmatig bij TopDeal; "Mijn klanten verwachten dat ik daar op in speel", benadrukt Hans. "En dat betekent dat mijn collectie sneller verandert dan die van de gemiddelde juwelier." Dat heeft ook wel nadelen: "mijn showruimte is niet onbeperkt, dus als er weer iets nieuws op de markt is betekent dat, dat ik vaak ook weer (tijdelijk) afscheid van een merk moet nemen." Ongeveer de helft van de collectie van Topdeal bestaat uit echte trendmerken, rekent Hans even snel uit. De andere helft bestaat uit bekende en gevestigde merken. Hoe zorgt Hans er voor dat hij bijblijft met de trends? "Ik bezoek natuurlijk beurzen. Maar soms zie ik bij de batterij wissels en reparaties ineens een 'onbekend merk' steeds vaker voorbij komen. Zo is MVMT flink populair onder jongeren en studenten. Terwijl dat hier in Nederland nauwelijks te krijgen is. Op dat moment denk ik 'hè, dit is iets'. En dit najaar zullen ze al in onze winkel verkrijgbaar zijn. Het is dus echt een kwestie van goed met je vak bezig zijn en blijven opletten."

Dun en eigen
Wat is dan de horlogetrend van het moment? "Op dit moment zijn de dunne horloges erg in", vertelt Hans. "Die trend werd eerder dit jaar al ingezet door het damesmerk Rosefield, maar het herenmerk KANE is ook zo'n nieuw Nederlands merk, dat hierin is meegegaan. Het aardige van deze merken is bovendien dat zij ook inspelen op een andere trend: het personificeren van je horloge. Zo kun je bij Kane heel eenvoudig de bandjes van het horloge wisselen; metaal, leer, wat je maar wil. Rosefield op haar beurt levert naast horloges ook bijpassende sieraden zoals armbandjes. Ook daarmee kun je natuurlijk je eigen stijl creëren. De nieuwste trend in meegeleverde sieraden is letters, waarmee je je naam of een mooie spreuk of iets dergelijks kunt creëren. Veel persoonlijker gaat het niet worden! Een prettige bijpassende trend met deze merken is dat je hiervoor niet de hoofdprijs betaalt: "Er is toenemend behoefte aan niet te dure horloges", verduidelijkt Hans. "Dat past natuurlijk bij het makkelijk willen wisselen en het kunnen combineren van je horloge met je kleding." Benieuwd naar deze en andere trends? Dan gauw naar de Molslaan 26 of kijk op de webshop www.topdealer.nl!