Humanitas biedt zowel groepsbegeleiding als persoonlijke hulp bij het verlies van een dierbare
Humanitas biedt zowel groepsbegeleiding als persoonlijke hulp bij het verlies van een dierbare

Lotgenotengroep na verlies partner

Algemeen

Voor de meeste mensen is het verlies van hun partner loodzwaar, maar praten helpt. Herkenning en erkenning geven troost. Humanitas organiseert dit najaar een lotgenotengroep in Delft voor mensen die hun partner hebben verloren. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagmiddag.

Wie rouwt na het verlies van zijn of haar partner, kan veel baat hebben bij het delen van ervaringen met lotgenoten. "Je hebt aan een half woord genoeg", zeggen de deelnemers aan Humanitas-groepen vaak over elkaar.

Na een periode van rouw willen veel mensen hun familieleden en vrienden niet meer lastigvallen met hun verdriet. Terwijl het gemis en het verdriet vaak juist groter worden. Dan is het fijn om daarover te kunnen praten met anderen, die hetzelfde hebben meegemaakt. Om samen te ontdekken, hoe een proces van rouw in je leven een waardevolle plaats kan krijgen en voor jezelf kracht te vinden voor een nieuwe balans in je leven. Voor wie liever individueel wil praten over rouw, biedt Humanitas ook persoonlijke begeleiding. Ook voor mensen die iemand anders hebben verloren dan hun partner. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Praktische informatie
Iedereen, afkomstig uit Delft en omliggende gemeenten, die zijn of haar partner heeft verloren kan zich opgeven voor de lotgenotengroep. De acht bijeenkomsten vinden plaats op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Beethovenlaan in Delft. De eerste bijeenkomst start in september, de exacte datum wordt later bekend gemaakt. Voorafgaand heeft iedereen een individueel gesprek met een van de begeleiders. Deelname kost 20 euro voor materiaalkosten. Opgeven kan via 06-25112970 of rouwenverlies@humanitasdelft.nl.
Meer informatie: www.humanitasdelft.nl