Nicole Dekker, Ronald Roepman en Martijn Sinnema, het team van Roepman Makelaardij.
Nicole Dekker, Ronald Roepman en Martijn Sinnema, het team van Roepman Makelaardij. Foto: Zien! - Nathan Lie

'Snel handelen en schakelen is het devies'

onroerend goed

DELFT - Het woningaanbod is niet zo groot. Het lukt wel om in de huidige tijd je woning te verkopen. Bij het zoeken en vinden van een nieuwe woning kun je snel achter het net vissen.

Er is momenteel nu eenmaal een grote doorloopsnelheid. Je zult echt er bijtijds bij moeten zijn, wil je de woning van jouw keuze ook echt kunnen bemachtigen. "Snel handelen en snel schakelen", zegt Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij. "Dat is in deze tijd van belang. Dat is ook de reden waarom wij aankoopbegeleiding aanbieden. We gaan mee met de eerste bezichtiging. Als makelaar kunnen wij een woning als geen ander goed beoordelen. Daarna kunnen we een goed aankoopvoorstel doen. Uiteraard worden daar de cijfers van soortgelijke recent verkochte woningen bij betrokken." Vanwege het geringe aanbod, gaan veel woningen in deze tijd boven de vraagprijs naar een nieuwe eigenaar. "Die prijs moet niet tè hoog worden en daar kunnen wij in adviseren", aldus Sinnema.

Heerlijke vakantie
Veel mensen zijn momenteel aan het genieten van een heerlijke vakantie. Ook de woningmarkt staat hierdoor een beetje stil. De meeste beweging is momenteel te zien in het starterssegment. Ouders van zonen en dochters die gaan studeren zijn zich volop aan het oriënteren in studentensteden. "Die mensen willen voor hun studerende zoon of dochter een goede huisvesting en komen dan nogal eens uit in de koopmarkt", legt Sinnema uit. "Voor die groep is de markt goed, evenals voor gewone starters die op zoek zijn naar een koopwoning vanaf 200.000 euro. Ook voor doorstromers zijn er veel geschikte woningen in het aanbod, in dat segment zit veel beweging."

Snelle wisseling
De hypotheekrente is volgens Martijn Sinnema historisch laag, een bijkomende factor in de huidige situatie. "Maar vooral de snelle wisseling maakt dat het aanbod vrijwel gelijk blijft. Het aanbod wisselt per dag en is voor een kleine groep geschikt. Vaak is een woning binnen een week al verkocht. Als koper moet je er snel bij zijn. Kijk vooral veel rond op Funda als je op zoek bent naar een andere woning, maar maak bijvoorbeeld ook gebruik van de Zoekopdracht van ons makelaarskantoor."

Roepman Zoekopdracht
Heb je op Funda of de website van dit kantoor gekeken, maar geen woning gevonden die aansluit bij je wensen. Schrijf je dan in voor de Zoekopdracht. Na het invullen van een aantal factoren krijg je dagelijks het aanbod per mail toegezonden. "Nogmaals, als aankoopmakelaar kunnen we veel voordelen bieden in deze tijd", aldus Sinnema.

Vrijblijvend gesprek
De klanten die van de diensten van Roepman Makelaardij gebruik gemaakt hebben, die hebben deze met een 9,5 beoordeeld (bron: Funda).
Bij het inschrijven voor de Zoekopdracht vermeld je de naam, de koopprijs van/tot, woningkenmerken en aantal slaapkamers. Uiteraard ook in welke plaatsen gezocht moet worden. "Maar bellen of langs komen op kantoor kan natuurlijk ook", zegt hij. "Ga een vrijblijvend gesprek aan, het verplicht tot niets en de koffie staat voor je klaar." Roepman Makelaardij is een toonaangevend kantoor in Delft en omstreken. De medewerkers van het bij de NVM aangesloten kantoor werken volgens de hoogste eisen. Net zoals jij hoge eisen stelt aan de mensen die je begeleiden in de zoektocht naar je droomhuis. Roepman: zoekopdracht, verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en WOZ. Roepman Makelaardij, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.