Het is maar dat je het weet

advertenties

De burgemeester heeft deze week besloten om de sieradenwinkel aan de Molslaan en de horecazaak aan de Beestenmarkt weer te openen. Zij heeft dit gedaan op basis van informatie van politie en justitie. Afgelopen week is met de eigenaren van beide zaken gesproken over veiligheidsmaatregelen. Daarnaast is voor beide locaties voorlopig cameratoezicht ingesteld en vindt verscherpte surveillance door de politie plaats.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur d.d. 17 juli op de Industriestraat 8 naast Sportart 1e etage en d.d. 1 augustus en 5 september in Delfshove, Vorrinkplein 99. Tarief: vanaf € 35,00 voor de B/E keuring en € 55,00 voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00.

Al heel wat jaren heeft het koor van muziekvereniging Prins Hendrik op donderdagavond gerepeteerd, maar sinds kort komen de zangers op maandagavond bij elkaar. En wie weet komt dit voor jou juist beter uit?! Houd je van zingen in een gezellige groep met een enthousiaste dirigent, kom dan vooral een keer langs op een oefenavond in De Drumguards (Estland 2, Delft). We repeteren nog tot en met maandag 9 juli, maar gaan vanaf 27 augustus weer vol nieuwe energie verder. Meer info: www.prinshendrikdelft.nl.

Op zaterdag 14 juli is er een Molen & Appeltaartrondleiding in de Delftse korenmolen de Roos. Om 10.00 uur ontvangst in het molenaarshuis met een drankje en appeltaart van eigen meel. Daarna begeleidt een gids je bij het verkennen van de korenmolen en kijk je halverwege de molen uit over de hele binnenstad en zie je hoe de nieuwe Phoenixstraat nu snel vorm krijgt. Om 11.30 uur ben je weer beneden. Kosten per persoon € 7,50, aanmelden verplicht via delftsemolen.nl. De Delftse molen staat aan de Phoenixstraat 112. De molen wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan het behoud van de molen.

Ter nagedachtenis aan Orlando Boldewijn is er zaterdagavond 7 Juli een Stille Tocht in Ypenburg. Orlando (17) werd eind februari levenloos gevonden in het water van de Blauwe Loper. Verzamelen rond 18:00 uur bij het Oorlogsmonument aan de Blauwe Loper in Ypenburg. Om 18:30 uur zullen er enkele sprekers zijn en is er gepaste muziek.

Op zaterdag 14 juli is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan, in Schipluiden van 10.00 uur - 14.00 uur. De Kasteellaan kunt u vinden achter de AH, daar is ook gelegenheid om te parkeren. Deze markt is iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk.