Marco de Ridder werd in het zonnetje gezet voor al zijn inspanningen voor de club. (Foto: PR)
Marco de Ridder werd in het zonnetje gezet voor al zijn inspanningen voor de club. (Foto: PR)

Marco de Ridder Lid van Verdienste bij Hudito

sport

Tijdens de vrijwilligersborrel op Hudito wordt ieder jaar stil gestaan bij betrokken Hudito'ers die afscheid nemen. Eén van die leden die werd toegesproken was Marco de Ridder. Marco heeft de afgelopen jaren heel veel voor Hudito gedaan.

Als ouder van twee hockeyende dochters werd hij al snel actief. Vele teams kregen van Marco training: van de jeugd tot Dames Veteranen A, het team dat onder zijn leiding vorig jaar promoveerde naar de overgangsklasse.

Organisatorisch talent
Al gauw bleek ook zijn organisatorische talent. Marco zat in de EC, is nog nauw betrokken bij de Club van100 en werd bestuurslid hockey voor de jeugd. Na 5 jaar bestuurslid hockey voor de jeugd werd hij gedurende één jaar voorzitter van de club. En dat was niet zo maar een jaar: in dat seizoen werd het hele clubhuis verbouwd. Marco regelde de zaken tot in de puntjes en het is mede dankzij hem dat Hudito die verbouwing goed heeft doorstaan. Daarnaast was hij lid van de LISA-commissie. In deze commissie heeft Marco vele jaren gezeten en ook hier werkte hij secuur aan de technische ondersteuning (ICT) van de club. Dat deed hij thuis vanachter de computer en vaak op zijn vrije woensdagen.

WK-ambassadeur
Eén van de hoogtepunten uit 15 jaar vrijwilligerswerk is ongetwijfeld het WK van 2014 in Den Haag. Marco werd onze WK-ambassadeur. Hij begeleidde de Koreaanse teams die aan het WK deelnamen en op Hudito trainden. Daarnaast organiseerde Hudito, met Marco als spin in het web, twee prachtige en drukbezochte wedstrijden van de Oranjedames tegen Zuid-Afrika en ons eigen H1. Iedereen heeft genoten van die wedstrijden. Als klap op de vuurpijl beleefden we een prachtige WK-dag waarbij 600 Hudito'ers onder leiding van Marco per fiets naar het WK-stadion afreisden. Ook dat werd een onvergetelijke dag.