Het is maar dat je het weet

vaste rubrieken

Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen op de Koornmarkt 66, opent zondag a.s. 1 juli, voor de derde maal dit jaar, haar deuren voor de individuele bezoeker. Normaal is het museum alleen geopend op afspraak voor groepen. Vanaf 13.00 uur zijn bezoekers welkom en we sluiten om 16.30 uur. Vrijwilligers zijn aanwezig om desgewenst uitleg te geven. Een kaartje kost €5,- voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee. Museum jaarkaart is helaas niet van toepassing. Zie ook de website www.griffioen.biz.

In het Gereedschap Museum Mensert zijn altijd bijzondere gereedschappen te zien. Bijvoorbeeld een gereedschap uit de 18e eeuw dat de metselaar gebruikte om de dagsnede in het voegwerk te maken. Wil je dit gereedschap (de dagge) zien, dan moet je op de 1e zaterdag van de maand naar de Drie Akerstraat 9 te Delft komen. Het museum is open van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is 3 euro incl. een kopje koffie en een koekje.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 4 juli van 10.00 uur tot 12.30 uur een minicursus Bloemen en bestuivers, herkennen en waarderen van bloemen en hun bestuivers o.l.v. Anna Kreffer, na een presentatie gaan we het veld in om naar deze groep te bekijken. Materialen zijn aanwezig, enkele zijn te koop. Locatie Melarium, Melariumpad 11, Delft. Aanmelden verplicht omdat de capaciteit beperkt is. De kosten zijn € 10,-; leden € 5,-. Inlichtingen 06.33001742. Opgeven via afdelingDelfland@knnv.nl.

De zoekdienst in de Nieuwe Kerk op 1 juli om 13.00 uur gaat over de kracht van dankbaarheid. Wie dankbaar is, staat gelukkiger in het leven, zo wijst onderzoek uit. In de zoekdienst gaan we in gesprek over dankbaar leven en luisteren we naar liederen, een bijbelgedeelte en een overdenking over dit thema. Voorganger in de dienst is René Strengholt, missionair werker van de Protestantse gemeente Delft. Om 12.30 uur gaan de deuren van de Nieuwe Kerk open en staan er koffie, thee en broodjes klaar. Zie ook facebook.com/tijdvoorGod.

Delft voor de Helft is terug en wordt op de laatste zaterdag van de zomer, 15 september, gehouden op de Markt. Voor de bezoekers een kans jacht te maken te maken op bijzondere koopjes. Aanbiedingen op het gebied van sport tot spel, mode, accessoires en van talrijke andere artikelen gaan hier voor grandioos lage prijzen in de uitverkoop. De deelnemende ondernemers uit Delft en Schipluiden ruimen hun zomercollectie op om naar het winterseizoen over te stappen. Delft voor de Helft is geopend van 10.00 uur-17.00 uur. De toegang is natuurlijk gratis.

Kinderboerderij Tanthof heeft dit zomerseizoen ruimere openingstijden : van 10:00 en 17:30. Vanaf 3 juli is de kinderboerderij ook op dinsdag open voor bezoekers. Voor meer informatie kun je kijken op www.kinderboerderijtanthof.nl of op Facebook.n

Voor de goede orde
In het artikel ' Bezorgster van de krant Delft op Zondag in het zonnetje gezet' is per ongeluk de naam van de fotografe niet vermeld. De foto is gemaakt door Nicolien Lugtigheid fotografie.