Jaarlijkse barbecue met veel duurzaamheidsfranje

Algemeen

De jaarlijkse barbecue van Bedrijvenkring SchieOevers had een grote opkomst. In totaal negentig bedrijven van dit bedrijventerrein waren aanwezig. Ook de betrokken wethouders gaven acte de précènce, te weten Stephan Brandligt en Bas Vollebregt.

Bij de leden van het bestuur hebben zij in vogelvlucht het programma voor de komende periode aangegeven. "Daarbij was het belangrijkste issue dat de oprukkende woningbouw schuurt met de Maakindustrie op ons terrein", zegt voorzitter Nils Eekhout van BKS. "Waardoor er altijd intensief overleg met de Gemeente Delft nodig is en zal zijn."
Ook de duurzaamheidvraagstukken hebben onder het nuttigen van het barbecue-vlees veel aandacht gekregen. Het is wel duidelijk geworden, dat de BKS, de Gemeente Delft en de Provincie Zuid-Holland er samen veel aan willen doen om de stap van de energietransitie voor de aangesloten ondernemers zo klein mogelijk te maken. "Samen op weg naar duurzame energie", aldus Eekhout.
Dit gaat onder andere bewerkstelligd worden door voor alle aangesloten BKS-relaties collectieve inkoop voor bijvoorbeeld zonnepanelen mogelijk te maken.
Kijk voor meer informatie op www.bks-online.nl