Kom jij meespelen in het meidenteam van DHL? (Foto: PR)
Kom jij meespelen in het meidenteam van DHL? (Foto: PR)

Meidenvoetbal bij DHL

sport

Dat het meidenvoetbal in Nederland een enorme groeispurt aan het maken is, merken we ook bij DHL. De Delftse club heeft ook een groeiende en enthousiaste meidentak binnen haar vereniging.

DHL is een aantal jaren geleden gestart met de opbouw van het meidenvoetbal binnen haar vereniging. Marcel Westgeest is toen begonnen met een meiden E-team en zijn enthousiasme en dat van andere mensen binnen DHL hebben er toe geleid dat er steeds meer meiden bijkwamen. Dit zorgde ervoor dat we nu een aantal jaren later maar liefst 6 meidenteams hebben en er nog steeds nieuwe meiden bijkomen in alle leeftijdscategoriën.

Successen
Er zijn de laatste jaren ook diverse successen behaald door de meiden van DHL, waarbij de MO15-1 kampioen is geworden in het seizoen 2015-2016, de MO17-1 het afgelopen jaar herfstkampioen is geworden en de MO13-1 onlangs op doelsaldo op de laatste speeldag ook het kampioenschap behaalde. De toenemende populariteit van het Nederlandse vrouwenelftal draagt er ongetwijfeld ook toe bij dat steeds meer meiden geïnteresseerd raken in voetbal. En DHL doet graag mee!

Recreatie en prestatie
Het is de bedoeling dat de meiden bij DHL met veel plezier op een prestatief maar ook recreatief niveau kunnen trainen en spelen onder leiding van hun enthousiaste coaches/trainers/trainsters. Het is uiteindelijk de bedoeling dat we in elke leeftijdscategorie bij de meiden een team kunnen vormen die uiteindelijk met elkaar een dames 1 kunnen gaan vormen.

Lijkt het je leuk om eens mee te komen trainen om te zien of het meidenvoetbal bij DHL iets voor je is, meld je per mail aan bij onze meidencoördinatoren Suzanne Cramer of Ron Breuseker via meidencoordinator@sv-dhl.nl