Afbeelding

Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Brievenbussen

Delft floreert mede tot geluk van de plaatselijke middenstand in nationale en internationale bekendheid door de vele toeristen Het is een wonderlijk fenomeen, want dit gebeuren lijkt niet dankzij, maar juist ondanks het facilitaire beleid van de gemeente of van andere organisaties plaats te vinden. In de loop der jaren zijn allerlei attractieve Delftse activiteiten of voorzieningen naar elders vertrokken, variërend van het Camaretten Festival tot en met de Taptoe, van het Legermuseum tot en met Nusantara. Is het een ontmoedigingsbeleid van het gemeentebestuur om de stroom toeristen beperkt te houden zodat er bijvoorbeeld maar één openbaar publiek toilet is bij de Visbanken? Of zijn de betreffende wethouder en lokale politieke partijen niet alert genoeg ten behoeve van de toeristen, maar ook voor de eigen inwoners?
De meest recente aankondiging van "bezuiniging" betreft de nu nog aanwezig brievenbussen. Volgens berichtgeving gaan onder andere op het Heilige Geestkerkhof en de Verwersdijk de brievenbussen eind van deze maand al verdwijnen. Twee locaties in het centrum van de stad. De toerist die het thuisfront wil verblijden met een kaart "Groeten uit Delft" zal die waarschijnlijk persoonlijk moeten afleveren, dan wel posten bij het Zuiderzeemuseum.
In het besef dat als gevolg van minder briefverkeer het aantal brievenbussen moet worden aangepast, is deze saneringskeuze mijns inziens wel erg aanvechtbaar en ondoordacht

Fred Kruitwagen, Delft