Leny Maan:
Leny Maan: "De belangrijkste gedachte is dat het leuk moet zijn!" (Foto: EvE) Foto: Esdor van Elten

Leny Maan

Algemeen

Leny Maan is programmamanager bij Perspektief. Die stichting organiseert op 29 juni een speciale Dinnershow aan de Vulcanusweg.

1. Waarom wilde je met deze poster gefotografeerd worden?
"Omdat ik graag aandacht wil vragen voor onze Dinnershow op 29 juni. Deze zesde editie van de pilot wordt extra feestelijk en ook onze burgemeester Marja van Bijsterveldt is erbij!"

2. Jij organiseert die?
"Ik niet alleen. Als programmamanager bij Perspektief ben ik er wel nauw bij betrokken, maar we hebben een heel team dat zich bezighoudt met de organisatie. Zo hebben we twee professionele koks van Culinair & Zo en Culiprojects die het menu samenstellen en klaarmaken. En uiteraard helpen vrijwilligers en cliënten van Perspektief mee, zowel bij het koken en serveren, als bij het aankleden en het entertainment."

3. Wat mag ik me bij zo'n Dinnershow voorstellen?
"Een gezellige avond met een heerlijk driegangendiner. Voor de kinderen tot 12 jaar hebben we een speciaal kindermenu voor een gereduceerde prijs. En dat terwijl de prijs voor het diner zelf ook al super laag is: 7 euro per persoon, inclusief twee drankjes. Daarmee kun je echt voor een prikkie heerlijk eten, en je krijgt er ook nog eens live entertainment bij!"

4. De entertainers zijn ook cliënten en vrijwilligers?
"We proberen altijd wel om ook talentvolle cliënten in te zetten. Eén van onze cliënten zal deze keer de achtergrondmuziek verzorgen op piano en we zijn nog bezig met de rest van het programma. Zo komt er ook de professionele Djembé Defi groep optreden en verzorgt atelier Something Extra het één en ander rondom dans en het welkom heten van onze gasten. Er zijn ook nog sketches tussendoor. En last but not least zal ook onze eregast Marja van Bijsterveldt een woordje zeggen. We krijgen dus hulp van allerlei kanten."

5. Wat is de gedachte achter deze Dinnershows?
"De belangrijkste gedachte is dat het leuk moet zijn! Echt een avondje uit voor Delftenaren. Maar we willen, bijvoorbeeld via ons thema 'Iedere dag een nieuwe kans' ook onze cliënten een hart onder de riem steken en mensen met elkaar verbinden."

6. Dit is de zesde in een serie?
"Ja. We hebben het afgelopen half jaar vijf succesvolle Dinnershows gehad. En nu gaan we evalueren."

7. Want je wilt door?
"Als het aan ons ligt wel. Al zal het misschien minder frequent zijn. We zien dat er behoefte aan is. Nu het financiële plaatje nog rond krijgen."

8. Hoe?
"Daar denken we dus over na. We hopen bijvoorbeeld dat Delftse ondernemers ons willen sponsoren."

9. Wat zou je in dit kader doen als je burgemeester van Delft was?
"Dan zou ik zorgen dat dit soort initiatieven doorgaan, en daar als gemeente een actieve rol in willen spelen!"

10. Waar vind ik meer info?
"Er staat een flyer elders in deze krant. En anders kijk je op www.perspektief.nl!"