Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

Algemeen

Goed onderhouden ééngezinswoning op unieke plaats in Emerald

DELFGAUW – Rob de Koning en Uli Tambunan zijn veertien jaar geleden als eerste bewoners in deze leuke ééngezinswoning komen wonen. Ze woonden in Delft in een appartement en wilden in deze omgeving blijven. "We wilden gewoon wat groter gaan wonen", zegt Rob.

Met name met het oog op hun kinderen. Ze hadden al Michael en Jelle en toen ze eenmaal in Emerald-Delfgauw woonden, is daar Tristan nog bij gekomen. "Hier hebben ze in elk geval allemaal een eigen kamer gehad op de eerste verdieping", zegt Uli. "Zelf hebben we op de zolder onze eigen grote slaapkamer", en Rob vult aan: "wel prettig om de ruimte te hebben met drie opgroeiende kinderen. Dat is nu ook weer de reden om wat groter te gaan wonen. We verhuizen naar RijswijkBuiten."
De woning heeft een leuk uitzicht op een groene straat met veel bomen. Een mooi scherm maakt dat je helemaal geen last hebt van verkeersgeluiden. "Je hoort niets, ook niet als je in de tuin zit", zegt Rob. "Verder is het prettig dat je aan de voorkant geen overburen en dus geen inkijk hebt. En onze tuin achter is lekker beschut, dus daar zit je ook helemaal op jezelf."
Het zitgedeelte van de woonkamer bevindt zich aan de tuinzijde. Rob en Uli hebben de kamer laten voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. De open keuken bevindt zich aan de voorzijde, voorzien van een oven, een vaatwasser en een vijfpits gaskookplaat met een afzuigkap. "Maar om nog even op de tuin terug te komen", zegt Rob, "je kunt er overdag heerlijk buiten zitten. De avondzon staat op het dakterras, waar we echt ook vaak te vinden zijn."
De mooie, beplante achtertuin heeft een houten berging en een achterom. "Via de achterom kunnen de kinderen op een groot speelveld met wat speeltoestellen komen", zegt Uli en Rob wil nog zeggen: "Het is een groot voordeel dat je als bewoner van dit huis een eigen oprit hebt waar de auto kan staan."
Op de eerste verdieping is er aan de voorzijde een grote slaapkamer. Achter zijn er twee wat kleinere slaapkamers. Michael, Jelle en Tristan hebben allemaal een eigen kamer. De badkamer alhier heeft een toilet, een wastafel en een ligbad. "Wij hebben dus onze eigen slaapkamer op de zolderverdieping", zegt Rob. "Vanuit deze kamer kom je op het dakterras achter. Het is eventueel mogelijk om hier twee kamers van te maken, een wandje is zo gezet."
Hier bevindt zich ook de CV-combiketel (Ferroli 2010) en de aansluiting van de wasmachine. Rob en Uli vinden het een gezellige, kinderrijke buurt. Er zijn zowel kleine als wat grotere kinderen en in de wijk zijn drie basisscholen en een grote sporthal. En er is een behoorlijk groot winkelcentrum. "We hoeven dus niet steeds naar Delft, hoewel dat maar tien minuten fietsen is", zegt Uli.
De woning staat aan de uiterste rand van de woonwijk en heeft één straat als toerit. Het is dus een heel rustige straat, waar de mensen best eens tijd hebben voor een praatje.
"Voor een startend gezin is het echt een heel fijne woning en je hebt ook de recreatiegebieden Delftse Hout en de Dobbeplas dicht in de buurt", zegt Uli en Rob vult aan: "Ook nog eens heel belangrijk, het is een goed geïsoleerd huis met het hoogste energielabel."

Scheepmakersingel 59, Delfgauw
Vraagprijs is 339.000 euro k.k.

Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding