De gedichten die komende dinsdag officieel worden onthuld.
De gedichten die komende dinsdag officieel worden onthuld.

Op de kadehekken Koepoortbrug prijken nu gedichten: 26 juni officiële onthulling

Algemeen

Vooral Delftse dichters krijgen hiermee een podium geboden. De gedichten zijn namelijk van Cindy Righarts, Tjitske de Haas, Mary Heylema en Fleur Fok. De officiële onthulling moet overigens nog komen. Deze handeling vindt plaats op dinsdag 26 juni om vier uur in de middag door Sephine Laros, voorzitter van de stichting Nieuwe Langendijk.
Aansluitend is er een drankje en een hapje in het brugwachtershuisje annex winkeltje van Stichting Stunt. De winnaars zijn eerder dit jaar bepaald door een selectiecommissie, waarbij er 31 inzendingen waren. Het project is onderdeel van het programma van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland en gerealiseerd in samenwerking met de dichters en Rocka Sign bv.

'Vol trekschuiten die gedwee / Over het gladde water glijden' komt uit het gedicht van de Delftse dichter en TU Delft studente Fleur Fok. Vanuit haar kamer kijkt ze uit op de kadehekken en de brug. Begin juli studeert ze af bij Applied Physics.

De kadehekken van de Koepoortbrug zijn sinds deze week opgesierd met gedichten over trekvaart de Schie. Bedoeling van dit kunstwerk is om de historie van de plek te benadrukken en de rol van de trekvaart daarin, aldus Stichting Brugwachtershuisjes.

'Mijn gedachten laat ik op het water vrij' komt uit het gedicht van de Delftse Cindy Righarts. Cindy schrijft in haar vrije tijd graag gedichten en verhalen voor kinderen en voelt zich een ambassadeur van de stad Delft. Ze werkt in het dagelijks leven bij de posterijen.

'Wij schepen in / met onze kussen / dichten wij de ruimte tussen.....' komt uit het gedicht van de Delftse Tjitske de Haas. Ze is een 'talig' type en neemt al jaren deel aan de Poëziewerkplaats van de VAK Delft.

'Langs het jaagpad stroomt de tijd naar een traag en kalm later' komt uit het gedicht van Mary Heylema uit Zeist. Mary is schrijver en dichter. Naast poëzie schrijft ze jeugdboeken, liedjes en informatieve teksten.

Meer informatie is te vinden op www.brugwachtershuisjes.nl/trekvaarten en www.trekvaarten.nl.