Samet Mermer is toe aan een volgende stap in zijn loopbaan. Daarom kiest hij voor Oliveo.
Samet Mermer is toe aan een volgende stap in zijn loopbaan. Daarom kiest hij voor Oliveo. "Ik weet eerlijk gezegd niet of ik dat ook had gedaan als Full Speed was gepromoveerd." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

De overschrijvingsperiode zit erop en de regioclubs versterken zich

sport

DELFT - Na de degradatie via de nacompetitie van Ariston '80 vorige week zaterdag zit het seizoen van alle regioploegen erop en kan men zich op het komend seizoen richten. Sommige spelers stappen over naar een andere vereniging, maar eerst is het even tijd om uit te rusten.

Eén van de spelers die volgend seizoen zijn club verlaat, is Samet Mermer. Hij wisselt het rood-wit van Full Speed in voor het blauw-wit van Oliveo. "Het was zeker geen gemakkelijke keuze om Full Speed te verlaten, want ik hou van deze club. Eerder dit seizoen gaf ik echter al aan dat het voor mij misschien wel tijd is voor een vervolgstap. Ik speel nu vier seizoenen in de selectie van Full Speed en in die tijd ben ik drie keer topscorer geweest. Dit jaar is mijn hoogtepunt met twintig goals."
Zulke statistieken wekken natuurlijk de interesse van andere clubs. "Ik ben inderdaad door meerdere clubs uit de eerste en tweede klasse benaderd. Bij Oliveo had ik het beste gevoel. De trainer Jeroen Hoefnagel had een goed verhaal waarmee hij me over de streep trok. Ik ben een clubmens en ik heb het gevoel dat de sfeer bij Oliveo hetzelfde is als bij Full Speed: het voetbal is belangrijk, maar het is ook een vriendengroep."
Daarbij komt Mermer in Pijnacker Frank van der Zwan, zijn voormalig maatje in de Full Speed-aanval, tegen. "Frank en ik kunnen elkaar in het veld goed vinden. Daarnaast begreep ik dat er ook een aantal jongens terugkomt dat bij andere clubs heeft gespeeld. Dat gecombineerd met het feit dat er over het algemeen niet heel veel spelers komen of weggaan, geeft wel aan wat voor club Oliveo is."
Mermer kijkt uit naar de samenwerking met Jeroen Hoefnagel, zijn nieuwe trainer. "Hij heeft mooie ideeën en was afgelopen seizoen assistent bij Jong FC Dordrecht. Ik denk dat we onder hem komend seizoen bovenin mee kunnen draaien. Nu greep Oliveo ook net naast de laatste periode. Voor wat betreft Full Speed hoop ik dat ze kampioen worden. Aan de andere kant hoop ik niet tegen ze te hoeven spelen in de tweede klasse, want ik houd van die club."
Ook Mark Vermeulen wisselt komend seizoen van club. Hij verlaat Vitesse Delft om aan de slag te gaan bij Den Hoorn. Heel veel moeite met die overstap heeft hij niet. "Ik ben twee jaar geleden naar Vitesse gekomen om met een aantal jongens samen te spelen. Een aantal echte Vitesse-jongens, zoals Dion de Lijser, Maarten Boek, Robin de Boer, Raymond Gopal en Koen Lahnstein stopt er na dit seizoen mee. Dat maakt de keuze om te vertrekken makkelijker."
Daarnaast speelt ook trainer Ronald Hes een rol bij de overstap. "Hij heeft me de afgelopen jaren vaker benaderd, ook toen hij bij andere clubs zat. Ondanks het feit dat ik er een jaar uit ben geweest met een blessure heeft hij nog steeds vertrouwen in me. Ik hoop dat ik snel weer fit ben en mijn oude niveau, zoals ik dat bij Schipluiden had goed benader."
Ondanks het vertrouwen dat de trainer in hem stelt, denkt Vermeulen niet met twee vingers in zijn neus de basiself te halen. "Ik heb van horen zeggen dat dit Tim Steenks zijn laatste seizoen was en die nummer 10-positie is natuurlijk wel heel erg mooi. Ik weet echter ook dat Den Hoorn een aantal heel goede voetballers voor die positie heeft lopen en dat ik ervoor zal moeten knokken. Maar dat is alleen maar mooi. Ik denk dat Den Hoorn in deze regio de snelst groeiende club is en dat er, als je naar de jeugd kijkt, de komende jaren nog heel wat moois kan gebeuren. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen."
Een andere overstap is die van Jack Bommelé, die van linksbuiten in het derde elftal gaat voor een basisplaats in het eerste van SEP. "Ik ben twee seizoenen geleden gestopt met het selectievoetbal bij Wippolder om in een vriendenelftal te gaan voetballen. In die twee jaar is gebleken dat voetballen toch wel iets anders is dan keepen en er staat een prima keeper in de goal. Daarnaast miste ik het selectievoetbal wel een beetje en dus ging ik verder kijken."
Heel lang duurde de zoektocht naar een nieuwe club niet. "Ik had het er op mijn werk over met iemand die bij SEP zit en die vroeg of SEP niks voor mij zou zijn. Toen ik zei dat ik daarvoor open stond, hing Marco Immers binnen een halfuur aan de telefoon."
Ook zijn oude club Wippolder, waarmee Bommelé van de vierde naar de tweede klasse promoveerde, benaderde hem. "Maar ik was er al uit met SEP, dus dan moet je daarvoor gaan. Bovendien kwamen de trainingstijden me veel beter uit."
Bommelé verwacht met SEP mee te kunnen doen om promotie. "Het laatste halfjaar hebben ze het hartstikke goed gedaan en er komt een aantal goede versterkingen. Promotie moet het doel zijn, want in de tweede klasse spelen hele leuke Delftse clubs. Ook zal ik het weer eens tegen Full Speed op moeten nemen. Dat worden zeker hartstikke leuke potjes." Voor een volledig overzicht van de mutaties, kijk op www.delftopzondag.nl.