Het Buitenhof Zomerfestival is een evenement voor en door Buitenhofbewoners (Tekst: Esther Luijk, foto: PR)
Het Buitenhof Zomerfestival is een evenement voor en door Buitenhofbewoners (Tekst: Esther Luijk, foto: PR)

Buitenhof Zomerfestival wordt multicultureel spektakel

Algemeen

Een festival voor jong en oud, door en voor bewoners van de Buitenhof. Hoewel, het Buitenhof Zomerfestival is niet alleen voor de bewoners uit die wijk. Organisator Stichting Rode Feniks: "Heel Delft is welkom. We willen aan iedereen laten zien hoeveel moois onze wijk te bieden heeft."

Het is niet de eerste keer dat het Buitenhof Zomerfestival wordt gehouden. Harmen van der Laan, voorzitter van Rode Feniks: "In 2016 was de eerste echt grote editie. We hebben toen besloten het rustig aan te doen en in 2017 geen festival te organiseren, omdat we niet te snel uit onze jas wilden groeien. Maar dit jaar gaan we er weer tegenaan samen met stichting CanIDream, die zich richt op de Youthzone, en Delft Roots, van de Reggae zone."

Zones
Het evenement is volgens Harmen geschikt voor iedereen, vanwege de verschillende zones die het festival rijk is. Zo vinden bezoekers er de Kidzzone, de Women Only Zone, de Oud-Hollandse Zone, de Youth Zone, de Reggae Zone en een multiculti foodcourt met heerlijke hapjes uit verschillende culturen. "Voor ieder wat wils dus", vertelt de voorzitter. "Met de verschillende zones willen we specifieke doelgroepen aanspreken. Zo wordt het festival een afspiegeling van de wijk, veelzijdig en multicultureel." Naast de verschillende zones is er ook een mainstage met verschillende muziek- en dansoptredens. "Ook daar hebben we een mix van stijlen", vertelt Harmen. "Er zijn professionele artiesten, zoals de afsluiter van de dag: DJ Mike Motion, maar we bieden ook opkomende artiesten een podium, zoals rapgroep Famodis. Op het Youth podium zijn ook gave optredens, zoals rapper Pinas en ook vindt de finale van Buitenhof Got Talent plaats op het hoofdpodium. Zo zie je dus, van nationaal bekend tot artiesten uit de eigen wijk, het komt allemaal langs."

Women Only Zone
De speciale Women Only Zone is een heel bijzondere toevoeging aan het festival, vindt Harmen. "We willen alle vrouwelijke bezoekers op deze manier eens flink in de watten leggen. Er wordt rekening gehouden met de verschillende culturen en gebruiken die onze buurt rijk is. Er zijn lekkere hapjes te krijgen, massages, hennatattoos en er worden inspirerende speeches gegeven door sterke vrouwen, waaronder onze eigen burgemeester."

Loterij
Om de buurtbewoners nog meer te betrekken bij het festival, wordt er ook een loterij georganiseerd samen met de ondernemersvereniging en het ondernemersfonds van Buitenhof. De hele maand juni ontvangen klanten bij een achttal deelnemende winkels loten bij aanschaf van een specifiek product of bij besteding van een bepaald bedrag. De loten kunnen op het festival worden ingeleverd. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een midweekje weg, een luchtballonvaart en kaartjes voor Duinrell.

Het festival wordt dit jaar op zaterdag 30 juni georganiseerd op de grasvelden aan de Buitenhofdreef. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.rode-feniks.nl of www.facebook.com/rodefeniks