Burgemeester Van Bijsterveldt krijgt de cheque uitgereikt tijdens het Fonds 1818 Festival.
Burgemeester Van Bijsterveldt krijgt de cheque uitgereikt tijdens het Fonds 1818 Festival.

Gemeente Delft ontvangt een cheque van Fonds 1818

Algemeen

DELFT - Een aantal maatschappelijke projecten krijgt een nieuwe financiële injectie. Fonds 1818 heeft de Gemeente Delft namelijk een cheque aangeboden. Het bedrag van 18.000,18 euro mag besteed worden aan vier maatschappelijke projecten in de stad.

De Gemeente Delft heeft besloten dit bedrag ten goede te laten komen aan Delft Marketing, Interkerkelijk Diaconaal Centrum Jessehof, Platform Bruggen Bouwen en Stichting Delft Bloeit.
In het geval van de eerste organisatie is de bijdrage bedoeld voor initiatieven om bewoners te betrekken bij het ´Jaar van de Gouden Eeuw 2019´. Bij de tweede organisatie gaat het er om kwetsbare bewoners te ondersteunen en bij de stad te betrekken. Het bedrag toegekend aan Platform Bruggen Bouwen Delft moet ten goede komen aan het initiatief Delftse Parels. Het bedrag voor de vierde organisatie is bestemd voor tijdelijke, groene initiatieven in het toekomstige Van Leeuwenhoekpark.
De cheque werd overhandigd aan burgemeester Van Bijsterveldt tijdens het Fonds 1818 Festival op 9 juni in en rond de Grote Kerk in Den Haag. Een reactie van Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van het fonds: "Tijdens het festival hebben we kunnen zien dat er al veel geweldig inspirerende maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we alle gemeenten een cheque aangeboden. Zodat we samen de maatschappij een beetje beter maken."