Handtekeningenjagers kwamen aan hun trekken na de wedstrijd Team Delft tegen Team NL.
Handtekeningenjagers kwamen aan hun trekken na de wedstrijd Team Delft tegen Team NL. Foto: Ruud Stift

This is Korfball Tour 2018 eindigt in Delft

advertenties

DELFT – Deze week eindigde de 'This is Korfball Tour 2018' met een tweedaags bezoek aan Delft. Op dinsdag 5 juni speelden de mannen en vrouwen van bondscoach Wim Scholtmeijer een demonstratiewedstrijd tegen een korfbalselectie bestaande uit spelers van CKV DES uit Delft en Avanti uit Pijnacker. Woensdag 6 juni sloot Team NL Korfbal haar tour af met een clinic op Sportpark Biesland voor de D en C-jeugd. In de Fortunahal was het een weerzien met de nieuw-geselecteerde Oranjeklanten Jessica Lokhorst (24) en Daan Preuninger (22).

Door Ruud Stift

In de thuisbasis van Fortuna speelden Team NL en Team Delft (eigenlijk Team Delft/Pijnacker, maar de beoogde andere partner van CKV DES, CKV Excelsior haakte af, red.) vier kwarten tegen elkaar, in wisselende samenstelling. Het eerste kwart werd ruim gewonnen door Team NL met 5-17 (beginstand: 'gewoon' 0-0). Ook het tweede kwart werd een prooi voor de 'uitspelende' Oranjeklanten, 10-15. Dit na een beginstand van 6-0. In de kwarten drie en vier beet Team Delft meer van zich af. Ze wist de vooraf afgesproken beginstand van 8-0 met verve te verdedigen. Team NL verloor het derde kwart met 17-12 en wist in kwart vier zelfs nog gevaarlijk dichtbij te komen, 15-14.

Bondscoach Wim Scholtmeijer, die onlangs zijn contract met de KNKV verlengde tot 2020, genoot van de prettige atmosfeer in de hal van Fortuna.
"Er heerste een gemoedelijke sfeer, ik was blij met de grote opkomst van het publiek. Normaal maken we dit niet mee in de regio's waar clubs op het hoogste niveau acteren. Dat zie je anders alleen in de gebieden waar het korfbal nog ontgonnen moet worden, in Zeeland en Friesland bijvoorbeeld. Mooi om te zien dat de Delftse regio nog niet blasé is. Dat ze de toppers graag aan het werk zien."

De meeste aandacht ging natuurlijk uit naar de nieuwbakken Team NL-ers Jessica Lokhorst en Daan Preuninger. Hoe hadden ze dit uitje in eigen stad beleefd en wat staat er nog op het programma?

Lokhorst:
"De clinics die we verzorgen voor kinderen zijn hartstikke leuk. Niet al te serieus, er is ook ruimte om ze allerlei trucjes te leren. Het is pure sportpromotie. Ik voel me superfit. We zijn met Team NL natuurlijk veel aan het trainen in voorbereiding op het EK. Ik ervaar alles als superleuk, elke dag leer ik weer bij."

Preuninger:
"De meerwaarde van dit soort activiteiten met Team NL is de verbinding met en tussen de clubs en het nog beter uitdragen van onze sport. Verder trainen we inderdaad heel hard, bijna elke dag. Deze week nog deels op Papendal en deels zelf stevig 'work-outen' aan de hand van een speciaal opgesteld schema en dan op pad naar China en Taiwan. Daarna hebben we twee weken vakantie. Dit wordt gevolgd door wederom een paar weken work-outs en een stage, waar we nog niets van weten. Halverwege augustus begint het echte werk, gas geven tot aan het begin van het EK (13 t/m 21 oktober) in Friesland. "