Het is maar dat je het weet

advertenties

Ondernemersvereniging Buitenhof, het ondernemersfonds Buitenhof en buurtstichting Rode Feniks organiseren de Buitenhof Zomerfestival Loterij. In de hele maand juni kunnen bewoners uit Delft bij 8 ondernemers in de Buitenhof gratis loten krijgen bij aankoop van een bepaald product of een bepaald bedrag. Er zijn meer dan 50 hele gave prijzen te winnen: een midweekje weg, een 32" TV, een waardebon voor een fiets of een heerlijke Chinees maaltijd. De trekking vindt plaats op het Buitenhof Zomerfestival op zaterdag 30 juni tussen 15.30 u en 16.00u. Het is belangrijk te weten dat alleen loten die die dag zijn ingeleverd tussen 11.00 u en 15.00 u bij de kassa van het Zomerfestival kans maken op een prijs. Dus lever je lot in op het festival en maak kans op mooie prijzen!

Woensdag 20 juni: Literaire Salon met Annejet van der Zijl en Jo Simons. Annejet van der Zijl schreef samen met haar man Jo Simons de literaire thriller De val van Annika S. Zij worden geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Locatie: Vermeercentrum Delft. Zaal open: 20.00 uur Aanvang: 20.30 uur Prijs: 12,50 euro (incl. drankje). Kaarten telefonisch bestellen: 015-2121510 of in het Vermeercentrum.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur. 19 juni bij SportsArt, Industriestraat 8 en 20 juni en 4 juli in Delfshove, Vorrinkplein 99. Tarief: vanaf 35,00 euro voor de B/E keuring en 55,00 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Aankomende dinsdag 12 juni kan tussen 17 en 20 uur voor het vijfde jaar op rij de allereerste Hollandse nieuwe worden geproefd bij Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat die er een traditie van maakt deze primeur in huis te halen samen met vishandel 't Loggertje uit Scheveningen. In combinatie met zo'n Ambachtelijk gebrouwen De Koperen Kat biertje is de Hollandse Nieuwe gratis te proeven.

Zondag 17 juni organiseert Chiaroscuro een workshop voor iedereen die het leuk vindt om in een koor te zingen. Na afloop geeft Chiaroscuro een klein concertje met 16e en 17e-eeuwse koormuziek i.s.m. een aantal blokfluitleerlingen van Hilde de Wolf. Aanvang workshop 14.30 uur, aanvang concert 15.30 uur. De workshop wordt gehouden in de Oud-Katholieke Kerk van Delft, Bagijnhof 21. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Slow Food Nederland organiseert op 15 (14 tot 21 uur) en 16 juni (11 tot 17 uur) een streekmarkt met een bijzondere selectie van streek- en seizoensproducten. Ook bereid restaurant Op Hodenpijl op de zaterdag een bijzondere aanschuiflunch met producten van de markt. Bezoekers van de markt kunnen aanschuiven lange tafels midden op de markt, waar ze de beste smaken kunnen proeven die de regio te bieden heeft. Adres: Tramkade 24b, Aanschuiflunch van 12.00-13.30 uur, 25 euro p.p., vooraf aanmelden mogelijk via evenementen@slowfood.nl