Basisschool De Bonte Pael op bezoek bij Rijkswaterstaat

advertenties

De medewerkers van Rijkswaterstaat hadden er vorige week zo'n 20 heel jonge collega's bij. Vanwege de Geoweek bracht groep 8 van basisschool De Bonte Pael een bezoek aan het Rijkswaterstaat-gebouw aan de Derde Werelddreef. De dag stond in het teken van kennismaken met geo-informatie (informatie over locaties) en het werk van Rijkswaterstaat. Volgens de kinderen was het een leuke en leerzame ochtend. Na afloop gaven de meesten aan dat ze later, als ze groot zijn, bij Rijkswaterstaat willen werken.

De kinderen gingen zelf aan de slag met opdrachten. Zo kwamen ze te weten dat het laagste punt van Nederland bij Nieuwerkerk aan den IJssel ligt; mochten ze zelf hoogtes en afstanden in het land meten; en leerden ze hoe je de verzamelde gegevens (data) kunt weergeven met onder meer grafieken, tabellen en landkaarten. Ook mochten de kinderen vragen stellen aan de (voorgeprogrammeerde) robot RWS'ie, zoals: hoeveel kilometer weg beheert Rijkswaterstaat? Antwoord: 3.065 kilometer.

Werknemers van de toekomst
De basisschool is vaker op bezoek geweest bij Rijkswaterstaat. Naast de praktische technieklessen op school wil De Bonte Pael de leerlingen bekendmaken met wetenschap en techniek bij de overheid en het bedrijfsleven. Rijkswaterstaat werkt hier graag aan mee, aangezien de leerlingen de werknemers van de toekomst zijn.

Over de Geoweek
Rijkswaterstaat is een van de organisaties achter de Geoweek, jaarlijks georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week maken leerlingen kennis met de praktijk van geo. Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector delen hun expertise door een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles te organiseren. Door 'zelf te doen' ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie.