De Nabeschouwing

sport

DELFT - Ariston '80 speelt zaterdag in de nacompetitie tegen Quintus om degradatie af te wenden. Het is trainer Willem Loks laatste klus.

- Is het terecht dat jullie nacompetitie spelen?
"Er zijn zesentwintig wedstrijden gespeeld, dus ja. Aan het eind van de rit sta je waar je hoort te staan en zijn er geen excuses. Soms heb je seizoenen waarin het meezit en soms zit het tegen."

- Wat voor seizoen was dit?
"Op basis van het spelersmateriaal ben ik van mening dat we in de middenmoot mee moeten kunnen draaien, maar dan moet wel iedereen er altijd zijn en dat was dit seizoen niet zo."
- Jullie spelen tegen Quintus. Wat weet je van hen?
"Nog wel wat van de afgelopen jaren, maar dat doet er niet toe. We gaan van eigen kracht uit en zullen zien of dat genoeg is. We gaan er alles aan doen, maar niemand wil degraderen en iedereen wil promoveren."

- Het wordt je laatste klus...
"Ja, dat is wel even raar, want ik heb hier vier jaar met heel veel plezier rondgelopen. Als we ons niet weten te handhaven, zal dat geen smet op die vier jaren zijn. Ik zal de mensen met wie ik samengewerkt heb en het complex hier missen, maar het is tijd voor iets nieuws. Ik ga naar WDS, een mooie dorpsclub in Driebruggen. Daar kijk ik naar uit."