Tijdens een clinic leerden de heren van het eerste team van de Blue Birds hoe je een homerun kunt slaan (foto: Olaf Tompot)
Tijdens een clinic leerden de heren van het eerste team van de Blue Birds hoe je een homerun kunt slaan (foto: Olaf Tompot) Foto: Olaf Tompot

Spetterend jeugdkamp Blue Birds

sport

Afgelopen weekend was de honk- en softbaljeugd van de Blue Birds in recordaantallen present tijdens het tweedaagse kamp. Dat betekende veel sport en spel onder het toeziend oog van een uitbundige zon.

Een kleine honderd jongens en meiden hadden zich zaterdagmiddag bepakt, bezakt en ingesmeerd met factor 30 verzameld op het terrein langs de Kruithuisweg.

Spelletjes
Voor de jongste jeugd tot 12 jaar waren er gezellige spelletjes met onder meer een stormbaan en levensgrote bubbleballen. De brandslang ging toen al aan, omdat de temperatuur de 30 graden aantikte. De slidingbaan bleek vervolgens geen overbodige luxe. Op een groot zeil met water en zeep kon de jeugd volop oefenen aan hun slidingskills. Ondertussen ging de jeugd tot 16 jaar buurten bij de buren in de TU-wijk voor een survivalmiddag.

Nachttoernooi
Dat de Blue Birds een van de gezelligste honk- en softbalverenigingen van Nederland is, bleek tijdens de drukbezochte barbecue. En omdat een kamp geen kamp is zonder nachtactiviteit, stond er nog een nachttoernooi op het programma. Tot in de kleine uurtjes verliet de ene na de andere bal de knuppel richting achterveld.

Clinic
Veel tijd om te slapen was er niet, want de volgende ochtend stond honkballegende Percy Isenia op het veld voor een clinic. Met hulp van de mannen van Heren 1 kon de jeugd werken aan hun techniek. Hoe je de perfecte vangbal maakt, of hoe je de grootste kans maakt om een homerun te slaan. Omdat het honk- en softbalseizoen nog wel even doorgaat, zal de komende weekenden blijken in hoeverre de jongens en meiden het geleerde in de praktijk weten te brengen!