v.l.n.r. Winnares en industrieel ontwerpster Claudia Latorre, nachtburgemeester Leo Quack en kunstenares Nan Deardorff-McClain
v.l.n.r. Winnares en industrieel ontwerpster Claudia Latorre, nachtburgemeester Leo Quack en kunstenares Nan Deardorff-McClain

Claudia Latorre wint publieksprijs Le Comteprijs 2017

Algemeen

De winnaar van de Le Comteprijs 2017 is bekend! Dit jaar sleepte Claudia Latorre met het mozaïek bij Speelplaats Achterom de felbegeerde publieksprijs in de wacht.

Zij verlevendigde de blinde zijgevel naast de speelplaats 'Achtertuin' bij het Achterom met een ruim twaalf meter lang mozaïek. De uitvoering werd verzorgd door kunstenares Nan Deardorff-McClain, samen met vrijwilligers van de Stichting Delft MaMa.

Nominaties
Naast het mozaïek van Claudia Latorre maakte ook de gevelrenovatie en herstelde dakruiter van echtpaar Koerse aan de Oude Delft 65, de gevelreclame van I. van der Elst en H. Friedel aan Oosteinde 214, de gerestaureerde weesbrug van de Gemeente Delft op de hoek van de Oude Delft en de Breestraat en het keramiektableau van Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft en Monumentenzorg Delft bij het oude treinstation kans op de prijs.

Reactie
Via Delft op Zondag kon gestemd worden op de beste verfraaiing van het Delftse stadsbeeld. Latorre won vol overtuiging met meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen. Latorre maakte het mozaïek ter ere van het 10-jarig bestaan van Stichting Delft MaMa "We zochten een speciale manier om de gemeente Delft te bedanken voor het warme welkom dat ze ons, internationale moeders, geven. Deze speelplaats is een plek waar veel moeders heen gaan met hun kinderen en kon wel wat meer kleur gebruiken. Op het mozaïek is te zien hoe wij Delft en ook Nederland beleven; met kinderen, leven, vogels, kleur, koeien en natuurlijk fietsen en regen. We zijn heel blij dat we gewonnen hebben, we hadden het nooit gedacht, maar wel heel erg op gehoopt!"

Volgende week staat er een uitgebreid interview met Claudia Latorre in deze krant.