Update aanvallen op coffeeshops

Algemeen

De coffeeshops die vorige week donderdag belaagd werden, zijn inderdaad aangevallen met granaten. De geruchten dat dit het geval was, deden onder bewoners en ondernemers al de ronde, maar nu heeft het onderzoeksteam van de politie dit ook bevestigd.

Ook bracht de politie naar buiten dat er een persoon lichtgewond is geraakt bij het voorval. Een toevallige passant kreeg een aantal metalen balletjes, die uit de granaat schoten, in het gezicht. Het gaat nu naar omstandigheden goed met hem. "Het geeft aan dat er bij het gooien van zo'n projectiel heel veel meer schade wordt veroorzaakt dan de daders waarschijnlijk van te voren hebben gedacht", aldus politiewoordvoerder Dick Goijert. Uit getuigenverklaringen is bovendien afgeleid dat het zou gaan om twee daders, twee mannen of jongens die vervolgens op een scooter gevlucht zijn. Over de motieven is nog niets bekend.

De zonnestudio die op 8 mei tijdens de eerste aanval ook geraakt werd, mag de deuren weer openen. De coffeeshops blijven voor onbepaalde tijd gesloten.