Aan het eind van de dag vlogen de teams een reddingsmissie in een echte Boeing-vluchtsimulator
Aan het eind van de dag vlogen de teams een reddingsmissie in een echte Boeing-vluchtsimulator

Mobile Newton Flight Academy geopend

Algemeen

Vandaag is de Mobile Newton Flight Academy officieel geopend door Tineke Bakker-van der Veen, Managing Director van Boeing Benelux & Nordics op de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van TU Delft.

Na de succesvolle opening van de eerste Newton Flight Academy in Noorwegen in 2016 en de uitrol van inmiddels meer dan 35 Newton Rooms, is dit de eerste mobiele versie van de Newton Flight Academy.

STEM-vakken
Met behulp van de Mobile Newton Flight Academy willen Boeing, TU Delft en FIRST Scandinavia Nederlandse jongeren en hun docenten enthousiasmeren voor STEM-vakken (science, technology, engineering, maths) en laten ervaren hoe STEM-vakken in de praktijk niet alleen kennis vereisen, maar ook creativiteit, vaardigheid en teamwerk.

Reddingsmissie
Tijdens de eendaagse workshop in de Mobile Newton Flight Academy werken teams aan een gesimuleerde reddings- en observatiemissie. Jongeren tussen 10 en 14 jaar leren de basisprincipes over hoe vliegtuigen vliegen, de basisprincipes van aerodynamica, navigatie en meteorologie, en maken een plan voor een gesimuleerde reddings- en observatiemissie. Aan het eind van de dag vliegen de teams een reddingsmissie in een echte Boeing-vluchtsimulator en sluiten ze gezamenlijk af met een evaluatie van hun vlucht.

Noorwegen
In 2016 introduceerden Boeing en Newton International de Newton Flight Academy succesvol in Noorwegen, waar de workshops op een vaste locatie worden gegeven. Meer dan tienduizend leerlingen, docenten en andere bezoekers hebben daar inmiddels kennisgemaakt met de Flight Academy.