Help je mee bij het ontwikkelen van een duurzame toekomstvisie voor Buytenhout West?
Help je mee bij het ontwikkelen van een duurzame toekomstvisie voor Buytenhout West?

Maak de toekomst van Buytenhout West

Algemeen

Burgerinitiatief BuytenHoutTafel gaat in de komende maanden samen met betrokkenen en geïnteresseerden een duurzame toekomstvisie ontwikkelen voor Buytenhout West, een groot groengebied tussen de Delft, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag. Draag jij dit gebied ook een warm hart toe en denk jij mee hoe dit gebied er over 20 jaar uit zou kunnen komen te zien?

De initiatiefgroep nodigt iedereen uit om deel te nemen aan dit traject. Zij vertellen dan over hun toekomstdromen voor dit gebied, lichten het traject voor de komende maanden toe en hoe jij kunt bijdragen. Aansluitend worden er te voet en met de fiets de eerste veldverkenningen gedaan om de bestaande kwaliteiten van dit gebied in kaart te brengen en te benoemen. Het programma is op woensdag 30 mei van 16.30 uur tot 21.00 uur in restaurant Buytenhout te Nootdorp. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via info@buytenhouttafel.nl. Meer www.buytenhouttafel.nl

Burgerinitiatief BuytenHoutTafel heeft inmiddels een intentieverklaring met de gemeente Delft, Pijnacker-Nootdorp en het Hoogheemraadschap Delfland getekend. Daarmee is een lang gekoesterde droom in een stroomversnelling terecht gekomen.
Dit is de eerste concrete stap om gezamenlijk met burgers, gebiedsbetrokkenen en omliggende gemeentes een toekomstvisie te ontwikkelen voor het westelijk deel van Buytenhout.

'We beseften dat het groen om ons heen langzaam aan het verdwijnen is, door steeds meer bedrijvigheid, toenemend toerisme en oprukkende bebouwing. Hoe ziet de toekomst eruit? Natuurlijk willen we er dan ook van blijven genieten, recreëren en ondernemen. Vanuit de Stichting Vrienden van Biesland, vanwaar dit initiatief ontstaan is, weten we dat er al grote betrokkenheid is bij het gebied. Dat krijgt nu een nieuwe impuls door samen aan de BuytenHoutTafel duurzame toekomstscenario's uit te werken en met elkaar te bedenken hoe we een kringloop-economie opgang kunnen brengen.' Aldus voorzitter Gé Kleijweg.

Voor dit project hebben de initiatiefnemers Sabrina Lindemann aangetrokken om het proces te begeleiden. 'We gaan met elkaar de kernwaarden vaststellen en verwerken in een gemeenschappelijke gebiedsvisie. Een ontwikkeling op gang brengen, waarmee we de economische, sociaal-culturele en ecologische structuren in dit mooie poldergebied verbinden. Duurzaam in alle opzichten.'

Info voor de pers:

Foto's (via link) zijn van jetregelthet, vrij te gebruiken met naamsvermelding.

https://photos.app.goo.gl/fcMyhkg7yAvHPs8J2

Contact Jet Verloove

06-24541754