De Tophockeycommissie van HUDITO is verheugd om een overeenstemming te hebben bereikt met Sjoerd Woelders.
De Tophockeycommissie van HUDITO is verheugd om een overeenstemming te hebben bereikt met Sjoerd Woelders.

Sjoerd Woelders coach van HUDITO Dames 1

sport

Sjoerd Woelders wordt de nieuwe hoofdcoach van Dames 1 van de Delftsche Hockey Club HUDITO en volgt hiermee Marc Knigge op.

DHC HUDITO en Marc Knigge hebben gezamenlijk besloten het aflopende contract na dit seizoen niet te verlengen. Marc heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en voor de komende periode minder tijd aan het trainen en coachen te willen besteden. Marc heeft ondertussen vele jaren bij HUDITO gewerkt. Hij heeft afgelopen twee seizoenen aan het roer gestaan van Dames 1. Ook eerder was hij, voor vier seizoenen, coach bij de dames. HUDITO bedankt Marc Knigge voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren.

De Tophockeycommissie van HUDITO is verheugd om een overeenstemming te hebben bereikt met Sjoerd Woelders. Christiaan de Wolf, voorzitter Tophockeycommissie HUDITO: "HUDITO is bezig een langetermijnstrategie voor haar topteams te implementeren. Daarnaast stellen we realistische doelen voor onze topteams gecombineerd met een gestage groei in kwaliteit en resultaat. Wij denken met Sjoerd de volgende stappen in het groeiproces van de dames te kunnen zetten en te kunnen gaan strijden voor het kampioenschap in de nieuwe Eerste Klasse."

Sjoerd Woelders heeft bij HC Rotterdam meerdere teams in de topjeugd gecoacht en is coördinator van de jongste jeugd geweest. In de senioren heeft hij de heren van de IJssel en de Kikkers gecoacht en afgelopen drie seizoenen de dames van Bennebroek. Naast zijn activiteiten voor HUDITO zal Sjoerd actief zijn met zijn eigen hockeyschool "Holland Hockey" in Rotterdam / Berkel en Rodenrijs en het opzetten van een duurzaam sportmerk. HUDITO heeft het 'Maatschappelijk Verantwoord Verenigen' hoog in het vaandel staan en wil met Sjoerd verkennen of de club en het duurzame sportmerk in de nabije toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen.