Het koor met dirigent Angeliki Ploka.
Het koor met dirigent Angeliki Ploka.

Ode aan Bernstein

Algemeen

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Leonard Bernstein geboren werd. Zijn muziek wordt nog steeds veel opgevoerd, beluisterd en gewaardeerd. Wie kent niet de Broadwaymusical West Side Story?

Op zondag 27 mei om 16.00 uur brengt het Nieuw Kamerkoor Delft een ode aan deze gigant van de Amerikaanse klassieke muziek. Naast nummers uit de West Side Story brengen het koor en de jonge alt/mezzosopraan Boukje van Gelder muziek van Copland, Mozart, Ives en Gerswin ten gehore. Het zijn allemaal componisten door wie Bernstein zich liet beïnvloeden, voor wie hij grote bewondering had of voor wie hij een belangrijke inspirator is geweest.
Dit is het eerste concert met de nieuwe dirigent van het Nieuw Kamerkoor: Angeliki Ploka. Zij is een veelzijdig en getalenteerd musicus. Koor en solist worden begeleid door pianiste Luba Podgayskaya en slagwerker Andrea Petracca. Jonge dansers van de VAK Delft begeleiden een aantal stukken met dans. Ze staan onder leiding van choreografe Marlieke Burghouts.
Het concert vindt plaats in vrije school Widar in De Meesterstraat 2 in Delft. Kaarten zijn te reserveren via de website www.nieuwkamerkoordelft.nl en kosten 13 euro. Aan de zaal kosten de kaarten 15 euro en 13 euro voor CJP-houders, jongeren tot 18 jaar en Delftpashouders.