Tijdens de inloopmiddag, 2 juni, vertellen vrijwilligers over hun werk in het hospice
Tijdens de inloopmiddag, 2 juni, vertellen vrijwilligers over hun werk in het hospice

Vrijwilligers ondersteunen laatste levensfase

Algemeen

Op zaterdag 2 juni vertellen vrijwilligers van Hospice & VPTZ Delft alles over hun werk tijdens de laatste levensfase van de cliënten die thuis of in het hospice wensen te overlijden.

De Inloopmiddag vindt van 14.00 tot 16.00 uur plaats in het hospice, Vorrinkplein 602 in Delft. Deze middag zijn er vrijwilligers die op een gastvrije manier vanuit hun eigen ervaring vertellen wat het werk inhoudt en wat het voor hen betekent. Deze vrijwilligers bieden zorg aan terminaal zieke mensen, zowel thuis als in het hospice.

Meer dan 70% van de Nederlanders wenst thuis te overlijden en dat aantal groeit, ook in Delft. Daarom wordt ook ondersteuning geboden bij cliënten aan huis. Wanneer het einde van het leven en het moment van sterven nadert, is het waardevol om thuis te midden van de eigen familie te zijn. Maar de zorg kan te zwaar worden. Dan is het goed om een beroep te doen op de geschoolde vrijwilligers van Hospice & VPTZ Delft. Die maken het verschil, zo zeggen de cliënten.

Gabriëlla Rijerse coördineert samen met Petra Alting von Geusau, Margreet Noordam en Conny van Luijk alle zorginzetten van de vrijwilligers. "Hulp vragen is moeilijk." legt Petra uit. "Het is niet gemakkelijk om aan een 'vreemde' een deel van de zorg over te laten en zelf een stukje zorg los te laten. Iedereen wil immers zo graag zelf de zorg voor de dierbare tot het laatst volhouden. Onze vrijwilligers zijn goed geschoold. Ze mogen lichte verzorgende werkzaamheden verrichten maar mogen geen verpleegkundige handelingen doen."

2 juni is er ook gelegenheid om een kijkje in het Hospice te nemen. Voor nadere informatie kunt u bellen, 015-257 31 21 of mailen info@hospice-vptz.nl. Aanmelden is niet nodig.