Theater de Veste biedt een breed theateraanbod, voor ieder wat wils!
Theater de Veste biedt een breed theateraanbod, voor ieder wat wils!

Koningsdrama's met Trump als Macbeth

cultuur

De nieuwe Shakespeare is opgestaan! Schrijver Jibbe Willems neemt na 402 jaar het stokje over. In Delft gaat hij samen met theatermaker Greg Nottrot de uitdaging aan om een reeks moderne koningsdrama's te ontwikkelen.

Op 16 & 17 mei heeft het publiek de kans om het eerste resultaat van zijn meesterwerken in wording te aanschouwen in Theater de Veste.

Wereldrepertoire
De komende jaren stelt Willems – toneelschrijver voor o.a. Nationale Toneel, Oostpool en Toneelgroep Maastricht – zich de opdracht om nieuw wereldrepertoire te realiseren. De Nieuwe Shakespeare brengt verhalen over Trump, Willem Alexander en Berlusconi als de nieuwe Macbeth, King Lear en Richard III.

Koning Crumb
De editie in Delft heeft als titel: 'Koning Crumb - Een koningsdrama over Amerika's twitter-president' en valt binnen de serie 'Met Man en Macht'. Hoe is Trump geworden tot de persoon die hij is? Welke invloed oefent de massa uit? En hoe wordt hij geleefd door zijn eigen rol? Schuif aan en aanschouw de eerste schetsen van een splinternieuwe openingsmonoloog, sonnet of sterfscène.

Experts
De meesterwerken ontwikkelt Willems niet alleen. Beide avonden nodigen hij en theatermaker Greg Nottrot een expert uit om de thema's macht, ambitie en hoogmoed tot op het bot uit te pluizen. Aanwezig op 16 mei: Willem Post, Amerika-deskundige, over Trump en zijn imago. Een onderzoek, waarin theater en wetenschap elkaar raken, over de mens achter de machthebber. 'Met Man en Macht' is te zien op 16 en 17 mei om 20.30 uur Theater de Veste te Delft.

Meer informatie of tickets bestellen? Kijk op www.theaterdeveste.nl