Duruflé’s muziek kenmerkt zich door orde, helderheid en duidelijke vormgeving en getuigt van grote bewogenheid.
Duruflé’s muziek kenmerkt zich door orde, helderheid en duidelijke vormgeving en getuigt van grote bewogenheid.

Vivace zingt requiems van Duruflé en Fauré

cultuur

Zangvereniging Vivace uit Schipluiden zingt op vrijdag 25 mei 2018 de requiems van Duruflé en Fauré.

De locatie is dit keer de Sint Antonius en Corneliuskerk, Hoornseweg 12, Den Hoorn. Koos van Beurden dirigeert het koor en het begeleidende orkest. Organist is Bert den Hertog, Cellosoliste is Stans Jeurissen. Koorleden zingen de solopartijen. Het concert begint om 20.00 uur; kaarten kosten € 15. Dat is inclusief het programmaboekje en een consumptie.

De twee requiems hebben een specifiek, eigen karakter. Maurice Duruflé (1902-1986) liet zich duidelijk inspireren door de gregoriaanse gezangen die hij in zijn jeugd veel had gezongen. Het requiem behoort tot zijn bekendste werken en werd in 1947 voor het eerst uitgevoerd. Het is onder leiding van de componist ook opgenomen.

Vorig jaar had Vivace veel succes met de uitvoering van de opera 'Dido and Aeneas' van Purcell. Het koor opgericht in 1974. In de beginperiode stonden onder andere werken van Lennon en McCartney, Scott Joplin en Rogers en Hammerstein op het programma, maar onder leiding van Koos van Beurden heeft Vivace zich ontwikkeld tot een koor dat de grote, klassieke koorwerken op hoog niveau uitvoert.

De kaarten voor het 'Requiemconcert' op 25 mei zijn verkrijgbaar via de website www.zangverenigingvivace.nl, bij de koorleden en op de avond zelf in de kerk in Den Hoorn. Tevens in de voorverkoop op de volgende locaties: Schipluiden: De Gaech Antiek. Den Hoorn: drogisterij DIO Vitaal. Maasland: Bloemsierkunst Bloei (naast de AH). Delft: muziekhandel Van Buytene.