De Nabeschouwing

sport

DEN HOORN - Voor aanvang van de wedstrijd tegen Den Hoorn - RVC'33 haalde een groep fietsers onder leiding van Koos van den Burg 10.000 euro op voor Fight Cancer.

- Hoe kwam je op het idee?
"Eigenlijk zouden we naar de uitwedstrijd bij Hoogland op 18 maart gaan fietsen, maar toen vroor het en hebben we het afgeblazen. Wel waren er veel sponsoren en daarom heb ik een rondje door het Groene Hart uitgezet van honderd kilometer. Dat hebben we in drie groepen van verschillende niveaus gefietst."

- Hoe ging dat?
"Geweldig. Zelf zat ik bij de slakken en het was beregezellig. We vertrokken om 7.30 uur en kwamen om 12.45 aan bij Full Speed. Daar hebben we gewacht op de andere groepen en we zijn mijn zijn allen naar Den Hoorn gefietst, waar we door boerenkapel 't Zootje werden onthaald."

- En toen de opbrengst...
"We hadden gerekend op zo'n zesduizend euro, maar de meter bleef maar doorlopen tot richting de negenduizend. Een genereuze sponsor rondde het af naar tienduizend euro. Dat hadden we natuurlijk nooit verwacht en zorgde ervoor dat Den Hoorn over de afgelopen elf jaar al €157.500 heeft opgehaald voor Fight Cancer. Als nog meer mensen willen doneren, kan dat tot 10 mei op rekeningnummer NL67RABO0140616063."