Edo van Rheenen is blij dat hij na een klaplong weer volledig inzetbaar is.
Edo van Rheenen is blij dat hij na een klaplong weer volledig inzetbaar is. "En ik ben de afgelopen weken ook belangrijk geweest voor de ploeg." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Vriendenploeg DSVP is bijna veilig en heeft blik op de toekomst

sport

PIJNACKER - DSVP lijkt de juiste vorm precies op tijd te hebben teruggevonden. Uit de laatste vier wedstrijden werden acht punten behaald, die de ploeg broodnodig heeft om zich veilig te spelen.

"Gelukkig gaat het de laatste weken inderdaad weer wat beter bij ons", stelt verdediger Edo van Rheenen tevreden vast. "We begonnen het seizoen best aardig, maar voor de winterstop kwamen we in een dip terecht. Dat begon in de wedstrijd tegen Blauw-Zwart, dat tot op dat moment nog geen wedstrijd had gewonnen, maar waarbij wij met 3-1 verloren. In die periode liep ik een klaplong op, waardoor ik een tijd buitenspel heb gestaan. Als de resultaten dan zo tegenvallen, zit je je te verbijten langs de lijn. Maar ik ben de laatste om te beweren dat die tegenvallende resultaten kwamen doordat ik er niet bij was."
Inmiddels heeft DSVP de weg omhoog weer gevonden. Na twee gelijke spelen tegen concurrenten LSVV en Blauw-Zwart werden hekkensluiter WDS (2-4) en hoogvlieger Van Nispen (2-0) opzij gezet. "Bij aanvang van de derde periode zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we afgesproken er alles voor te doen om het maximale eruit te halen. Tegen Leiden begonnen we met een heel defensieve instelling en omdat dat niet onze kracht is, stonden we al in de rust met 2-0 achter. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat het 'alles of niets' was. We kwamen terug tot 2-2 en de winnende treffer hing in de lucht, maar helaas duurde de wedstrijd niet lang genoeg."
Ook de week erna rechtte DSVP de rug. "Tegen WDS begonnen we goed, maar ook in die wedstrijd kwamen we met 2-0 achter te staan. Gelukkig kwamen we uiteindelijk terug en wonnen we met 2-4."
Ook afgelopen weekend werd gewonnen en wel tegen de nummer 3, Van Nispen. "Zaterdag waren we gewoon veel beter dan zij. Ik begreep dat zij tijdens die wedstrijd drie goede spelers misten, maar wij zijn vanaf het begin vol op de aanval gaan spelen. Dat leidde ertoe dat zij niet één kans hebben gecreëerd en dat wij wel twee keer wisten te scoren. Dat was nodig ook, want op deze manier verschaften we onszelf weer wat lucht."
Nog steeds is het gat naar de plekken die nacompetitie voor lijfsbehoud moeten spelen niet groot. "Om ons definitief veilig te spelen, zullen we in de komende vier wedstrijden waarschijnlijk nog zes punten moeten halen, te beginnen volgende week in de inhaalwedstrijd tegen Oudewater. Dat zal een pittig potje worden."
De 26-jarige verdediger is blij dat hij in deze beslissende fase weer van de partij is. "Na die klaplong merkte ik in de eerste wedstrijden dat ik niet helemaal vol de duels in durfde te gaan, maar na een aantal weken ging dat weer een stuk beter. Ik ben in die periode zelfs belangrijk geweest vol de ploeg en dat voelt goed. Een ander leuk punt is dat mijn tweelingbroer Franco, met wie ik de hele jeugd heb doorlopen, een andere functie op zijn werk heeft gekregen, waardoor hij niet meer zo vaak naar het buitenland hoeft. Hierdoor is hij weer bij de selectie aangesloten en staan we weer samen op het veld. Dat is toch best bijzonder."
Zijn broer Franco is zeker niet de enige met wie Van Rheenen al zijn hele voetballeven samenspeelt. "Het mooie is dat heel veel jongens uit mijn generatie het tot het eerste hebben geschopt. We zijn dan ook niet alleen ploeggenoten, maar vooral vrienden. Ook buiten het voetbal doen we veel dingen samen en dat zorgt ervoor dat je op het veld ook voor elkaar knokt. Qua leeftijd zijn alleen Rick Groen en Arjan Hoogendijk ouder dan onze groep en het leuke is dat de laatste tijd ook goede spelers uit de jeugd overkomen. Wat dat aangaat is het zaak dat we de komende weken punten pakken, zodat we komend jaar gewoon in de derde klasse spelen en ons dan wel makkelijk in de middenmoot handhaven met uitzicht op eventueel een periode. Dat is ook de afgelopen jaren onze doelstelling geweest, maar steeds liep het anders. Ik ben ervan overtuigd dat we ons dit seizoen handhaven, want in de vierde klasse hebben wij niets te zoeken."
Komend seizoen zal dat zijn onder trainer Dennis van der Steen die overkomt van Verburch en John de Letter vervangt. "Ik heb een prima band met John, hij is een aardige man en een goede trainer, maar na drie jaar is een frisse wind ook altijd welkom. Het mooie aan John is dat hij in het begin een systeem had, dat wij als spelers niet gewend waren, maar hij dit later aangepast heeft aan de aanwezige kwaliteiten binnen de groep. Dat is fijn. Het is dus fijn werken met hem, maar ik ben ook benieuwd naar de nieuwe trainer."
Als het aan Van Rheenen ligt, zal hij ook onder Van der Steen de clubkleuren van DSVP blijven verdedigen. "Ik voetbal hier met mijn vrienden en heb het ontzettend naar mijn zin. Mocht er een club interesse hebben, dan wil ik hier niet weg. Tegen lekker met je vrienden spelen, kan geen vergpedomg op."