Het is maar dat u het weet

advertenties

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 15 mei terecht bij SportsArt, Industriestraat 8. Afspraak maken via 0636435976. Kosten 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen 55 euro. Voor de keuring zijn nodig: de ingevulde Eigen Verklaring, een kleine hoeveelheid urine, een uitdraai van de apotheek (ook als u geen medicijnen gebruikt) en het rijbewijs. Neem ook de bril voor auto of tv mee, en als u contactlenzen draagt, zorg dan dat u weet hoe sterk deze zijn.

Het Rode Kruis zoekt nog collectanten in Delft en Midden-Delfland voor de Rode Kruis. De hulporganisatie houdt ieder jaar een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 24 t/m 30 juni. Tijdens deze week wordt er geld ingezameld voor de hulp van het Rode Kruis in Nederland. Heeft u in de Rode Kruis Week 2 à 3 uurtjes tijd over voor ons? Meldt u dan aan op www.rodekruis.nl/collecteren of door een e-mail te sturen naar info.delft@rodekruis.nl.

Op maandagavond 30 april wordt er op Vijvertuinen (Kerkpolderweg 3 in Delft) een vrouwencirkel gehouden met meditatie, muziek, vuur springen en het trekken van een esoterische kaart. Vroeger werd er in die nacht Beltane (heksennacht) gevierd en daarom is er die avond koffie, heksenthee en heksensnoep vanaf 19.15 uur. Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten met een heksendrankje. Kosten €10,-.

Docente Iris geeft drie keer per week les in buurthuis het Voorhof in Delft. Maandag om 10.00 uur hatha yoga. Woensdag om 10.00 uur mindful yoga. Zaterdag om 09.30 yogilates. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je niet lenig bent of geen ervaring hebt met yoga! Kom gezellig een keer vrijblijvend meedoen. Meer info: 06 40532306 en www.yoga-mariposa.com

IVN Delft e.o. organiseert in samenwerking met de Delftse Natuurwacht (DNW) de excursie 'Grassen'. Zondag 13 mei. Tijd: 14.00 – 15.30 uur. Ontdek de variëteit, de schoonheid en het belang van deze belangrijke, maar "onopvallende" plantensoort. Na deze excursie heb je meer oog voor de verscheidenheid en ken je van een paar soorten de naam. Start: ecopark in de Harnaschpolder In Delft bij de ingang van De Kleine Wildernis op de hoek van de straat Kopkas en de Van Paassenkade. Gratis, aanmelden niet nodig.

Op vrijdag 4 mei aansluitend op de Dodenherdenking in het Nieuwe Plantsoen in Delft, spelen jongeren de voorstelling 'Lopen in de schaduw van de oorlog'. Onder leiding van VAKdocenten en theatermakers Alexa van der Velde en Remko Weijer hebben jongeren uit Delft zich verdiept in de geschiedenis van de stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken vormen de basis van de voorstelling.

Atletiekvereniging AV'40 organiseert de Groene Halve Marathon door de parken van Delft-Nootdorp-Pijnacker. Het programma: 10:30 1.500 meter (jeugd tot 12 jaar) 11:00: 5, 10, 15 kilometer en halve marathon. Kosten: halve marathon €10,- overige afstanden €2,- (jeugdloop gratis) Inschrijving ter plekke vanaf 10:00 (voor halve marathon vooraanmelding via parkenloop@av40.nl) Locatie: Atletiekbaan AV'40