Dit jaar wordt de Beatrixrun voor de 35e keer gereden.
Dit jaar wordt de Beatrixrun voor de 35e keer gereden.

Een bonte stoet van honderd zijspanmotoren

Ieder jaar organiseert Oranjevereniging Pijnacker rond Koningsdag, de Beatrixrun. Dit is een motortoertocht van zijspanmotoren met in het zijspan een (verstandelijk) gehandicapte passagier.

De toertocht start en eindigt ieder jaar in Pijnacker. Dit jaar is het extra feest, want 5 mei is het de 35e keer dat deze tocht wordt gereden. De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker, ondersteund door heel veel vrijwilligers en motorpolitie Haaglanden.

Mooi om te zien
Met name de passagiers kijken al weken uit naar de Beatrixrun. Zij vinden het dan ook prachtig wanneer er veel toeschouwers langs de kant staan. Ook voor de inwoners van de plaatsen waar de stoet doorheen rijdt, is het leuk en ontroerend om de Beatrixrun te zien. En motorliefhebbers kunnen zeker hun hart ophalen. Want naast een grote diversiteit aan zijspannen zullen ook enkele trikes en Can-am quads meerijden.

Lengte van één kilometer
De Beatrixrun - bestaande uit ca. 100 zijspanmotoren, 3 politiemotoren, 30 solomotoren met verkeersregelaars en enkele auto's heeft een lengte van circa één kilometer en zal de verkeersstroom dan ook even vertragen. Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met een passagetijd van ongeveer acht minuten.

Doelstelling
De doelstelling van de Beatrixrun is, om (verstandelijk) gehandicapte passagiers kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee. Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun.

De route
De start van de 35e Beatrixrun is 5 mei om 10.15 uur in Pijnacker en voert de stoet in de ochtend onder meer via Schiedam en Schipluiden richting Maasland en Maasdijk. Via 's-Gravenzande en Naaldwijk wordt de pauzelocatie bereikt. Van der Valk systemen aan de Zwartendijk, op de grens van Naaldwijk en Monster heeft belangeloos de ruimte voor de lunch voor de ca. 350 deelnemers beschikbaar gesteld. Na de lunch vertrekt de stoet via het centrum van 's-Gravenzande naar Monster, Poeldijk, Kwintsheul en Wateringen om uiteindelijk via Schipluiden en Delft weer terug te keren in Pijnacker.

Op de website beatrixrun.nl is meer informatie te vinden over deze motortoertocht. U kunt daar ook de exacte route met doorkomsttijden vinden.

Meer berichten
 
CustomHtml_1