Bloemen zijn belangrijk voor onze gevleugelde vrienden (foto: PR)
Bloemen zijn belangrijk voor onze gevleugelde vrienden (foto: PR)

Red de Bij in mei!

advertenties

PLUS Bomenwijk en drogisterij DIO Elisa gaan zich in mei volop inzetten om de bij voedsel te bieden over een zo lang mogelijke periode.

De maand mei staat in het teken van het redden van de bij. Vol enthousiasme gaan de teams van PLUS en DIO Elisa, de initiatiefnemers en sponsors van de actie, zorgen dat in de wijk bloemen gezaaid gaan worden. Met de actie hopen de ondernemers Delft bewust te maken van het probleem met de bijen. In en rond de winkels vindt de Honey Highway actie plaats. Niet alleen is de actie goed zichtbaar door de PLUS heen, boven de schappen vol groente, fruit en noten, maar ook ontvang je, als je twee bio-producten koopt, een zakje Honey Highway bloemenzaad voor in je tuin of op je balkon. Er is een speurtocht voor de basisschoolkinderen door de winkel, want bijen zijn misschien wel hele kleine beestjes, maar ook superbelangrijk! Verder is er de introductie van Honey Highway wijn; per BIO-fles zaai je een vierkante meter wilde bloemen. Ook de opbrengst van de statiegeldboxen in de winkels gaat naar het initiatief.

Honey Highway
Er is veel groen in Nederland, maar er zijn te weinig bloemen. Honey Highway is een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post. Zij wil iets doen aan de massale bijensterfte in Nederland. Mensen hebben bijen immers nodig. Ze staan aan het begin van onze voedselketen. Door bermen van Rijkswegen en Provinciale wegen en dijken in te zaaien met meerjarig streekeigen wild bloemenzaad met 44 soorten wordt een blijvend paradijs voor bijen gecreëerd. Doel is het behouden en terugbrengen van 360 soorten wilde bijen en de Nederlandse honingbijen, waarvan meer dan de helft aan het uitsterven is. Meer informatie over en video's van Honey Highway zijn te vinden op
www.honeyhighway.nl