Afbeelding

Hemd van het lijf: Katerina Mawien

Algemeen

De van oorsprong Russische Katerina Mawien is finaliste van Mrs Netherlands Universe 2018. De finale is op 3 juni in Den Haag.

1. Waarom wil je specifiek deze foto in de krant?
Dit is een van de meest recente foto's die ik zelf heel erg mooi vind. Ik draag hier de door Sevils Hairplace gesponsorde haarextensions, waardoor ik er weer net wat anders uitzie dan op andere foto's.

2. Waarom doe je mee aan de verkiezing?
Ik heb nooit eerder meegedaan aan dergelijke verkiezingen of fotoshoots. Het is allemaal nieuw voor me. Ik geniet er enorm van en leer ontzettend veel.

3. Wat is het verschil tussen Miss verkiezingen en Mrs verkiezingen?
De Mrs verkiezing is voor vrouwen vanaf 24 jaar. In tegenstelling tot bij een Miss verkiezing mag een Mrs getrouwd zijn en kinderen hebben. Het gaat ook om een mooi innerlijk.

4. Wat doe je nu dagelijks tot aan de verkiezingen op 3 juni?
Het is een hele drukke en spannende periode. Om ons voor te bereiden op de finale moeten we fotoshoots doen, tickets voor de finale verkopen, opdrachten uitvoeren en trainingen volgen. Daarnaast komt de zakelijke kant om de hoek kijken.

5. Hoe ziet de zakelijke kant er dan uit?
Het gaat hierbij om communicatie, netwerken en marketingvaardigheden. Het is belangrijk dat vrouwen zich hierin ontwikkelen.

6. Welk goede doel is er verbonden aan de verkiezing?
Dat is Stop Domestic Violence Against Women. Huiselijk geweld tegen vrouwen is nog steeds een groot probleem. Soms accepteren vrouwen geweld, terwijl ze hulp moeten gaan zoeken. Ik zet me hier voor 100% voor in.

7. Op welke manier doe jij dat?
Ik zamel kleding en spullen in en zorg dat die via Stichting Perspektief bij de opvangtehuizen terecht komen. Moeders en kinderen zijn zo blij met de spullen, dat vind ik mooi om te zien. Peuterspeelzaal Het Muizenhuis waar mijn kinderen naar toe gaan helpt ook mee.

8. Hoe ziet jouw voorbereiding op de finale eruit?
Met mijn Delftse sponsors Coop Wippolder, Garage Randstad en Koster Sportclub ben ik op verschillende gebieden aan het trainen. Ik ben er dag en nacht mee bezig. Als er nog bedrijven zijn die de finale of mij willen sponsoren in ruil voor reclame, dan kunnen ze via Facebook contact met me opnemen.
9. Heb je nog een speciale jurk voor de finale?
De jurk heb ik zelf ontworpen en wordt nu op maat gemaakt. Er wordt een Nationaal Kostuum ronde gehouden. Het is een geweldig mooie lange jurk in de nationale kleuren.

10. Als ik burgemeester van Delft was, dan….
... zou ik me nog meer inzetten om geweld tegen vrouwen te stoppen. Meer voorlichting zou al een stuk schelen.