Kinderen moeten minder lang dichtbij kijken, zoals op een mobiele telefoon of tablet.
Kinderen moeten minder lang dichtbij kijken, zoals op een mobiele telefoon of tablet.

Van der Leeuw Optiek gaat de strijd aan tegen bijziendheid bij kinderen

Bij Van der Leeuw Optiek vinden van woensdag 25 april tot en met woensdag 9 mei de 'Oog voor uw kind' weken plaats. Tijdens deze weken besteedt Van der Leeuw Optiek extra aandacht aan de toename van bijziendheid onder kinderen.
In Nederland komt extreme bijziendheid, met een mooi woord myopie, steeds vaker voor bij kinderen. Myopie is erfelijk bepaald. Voor de ontwikkeling van het kind is goed zicht ontzettend belangrijk. Gedurende de eerste twaalf jaar van ons leven leren we namelijk 80 procent via onze ogen. Van der Leeuw Optiek wil daarom extra aandacht geven aan kinderen die minder goed zicht hebben. "Bij een bril denken kinderen vaak aan oudere mensen. Wij willen tijdens de 'Oog voor uw kind' weken laten zien dat een bril ook stoer en hip kan zijn", aldus Joep Eggink, manager Optiek bij Van der Leeuw. Daarnaast wil Van der Leeuw Optiek kinderen en ouders vertellen wat voor mogelijkheden er zijn om myopie onder controle te krijgen, zoals het dragen van Nachtlenzen®.

Myopie bij kinderen
Bijziendheid lijkt makkelijk op te lossen met een bril. Maar kinderen met -6 of hoger hebben op latere leeftijd de kans van 1 op 3 om ernstig slechtziend of blind te worden. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit zoveel mogelijk te voorkomen:  meer buiten zijn en minder lang achtereen dichtbij kijken, zoals op een mobiele telefoon of tablet. Daarom raadt Mario Pico, optometrist en contactlensspecialist bij Van der Leeuw Optiek ouders aan om hun kinderen elke dag minimaal twee uur buiten te laten spelen.

'Oog voor uw kind' weken
De 'Oog voor uw kind' weken vinden plaats van woensdag 25 april tot en met woensdag 9 mei bij Van der Leeuw Optiek. Tijdens deze weken wordt het voor kinderen gezellig gemaakt bij Van der Leeuw. Zo is er de mogelijkheid om een kleurplaat te maken en krijgt ieder kind die een oogmeting heeft laten doen een leuk cadeautje.

Meer berichten
 
CustomHtml_1