Chris van de Veerdonk in actie op het Europees Kampioenschap in Slovenie (Foto: PR)
Chris van de Veerdonk in actie op het Europees Kampioenschap in Slovenie (Foto: PR)

EK-zilver voor Chris van de Veerdonk

advertenties

Chris van de Veerdonk heeft vorige week zilver op het onderdeel sparring voor junioren onder de 68 kilo op het Europees Kampioenschap Taekwondo in Slovenië gewonnen.

De zestienjarige Ypenburger, die traint bij Taekwon-Do Academy Graziella Idili, sleepte daarmee de eerste medaille in 10 jaar bij de junioren heren voor Nederland binnen. Hij versloeg achtereenvolgens Italië, Finland, Rusland en Ierland. In de finale was een andere Ier net te sterk. "Het is altijd balen, want je traint hard en dan kom je hier maar voor één ding", aldus Chris.

Waardig verloren
Hoewel Chris liever het goud had gepakt, weet de jonge sporter dat hij waardig heeft verloren. "Het is natuurlijk even balen. Maar uiteindelijk begin je steeds meer te beseffen dat iedereen op dit niveau goed is." Vorig jaar pakte Chris tijdens het EK in Bulgarije brons op een ander onderdeel. Hij gaat uit van een stijgende lijn. "Ik ben ook zeker van plan om door te gaan en nóg harder te gaan trainen. Ik doe het nog steeds omdat ik het leuk vind. Daarom blijf ik ook groeien."

Succesformule
Toch is liefde voor de sport niet zijn enige geheime wapen. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club waar ik train." Niet alleen de sfeer, maar ook de vriendschappen die hij heeft gesloten bij zijn club in Delft zijn onderdeel van Chris' succesformule. "Iedereen daar is leuk. Ik kan goed met de anderen trainen en zij met mij. Als je het dan ook nog met z'n allen naar je zin hebt, dan ga je alleen maar meer genieten. Dan ga je dus ook beter presteren", aldus de taekwondo-kampioen.
Trainer Graziella Idili is ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit: "Chris is gewoon echt een van de allerbesten. Nu heeft hij de bevestiging met deze plak dat hij bij de top hoort. Ik wist allang dat hij het in zich heeft; zijn talent gecombineerd met de ultieme winnaarsmentaliteit maken dat hij iedereen kan verslaan."