Leerlingen van De Schatkaart spelen het Kikkerbordspel.
Leerlingen van De Schatkaart spelen het Kikkerbordspel.

Zo leuk was Nationale Buitenlesdag 2018!

Algemeen

DELFT - Het was een bijzondere dag voor vele leerlingen, deze dinsdag 10 april. Het klaslokaal werd ingeruild voor de open lucht, want het was Nationale Buitenlesdag.

Duizenden scholen deden hieraan mee, ook in Delft was het op veel scholen een actieve, speciale maar zeker ook leerzame dag. Nahida Chaïb Oulad van De Schatkaart: "Je hebt meer zin in rekenen met die spelletjes en door het rennen lukte het ook beter!" Leerlingen van De Schatkaart en de Delftse Daltonschool hadden les rondom hun school. Van rekenen en taalles tot natuurles met begeleiding van De Papaver. Ze kregen allerlei leuke avontuurlijke opdrachten, om de natuur om zich heen te ontdekken en beleven. Ze bouwden hutten, aten wilde planten, zochten beestjes en nog veel meer.

Leerlingen van de Bernadette-Mariaschool en De Poolster legden moestuintjes aan op hun eigen schoolplein. Klassen van de Triangel en de Titus Brandsmaschool kwamen naar De Papaver voor een lente-speurtocht in het Arboretum-Heempark, ze namen een kijkje in een echte bijenstal en konden de boom in met de Boomklimclub Delft. De leerkrachten zijn enthousiast: "De concentratie van de leerlingen is beter", "ze zijn vol energie" en "de betrokkenheid is zo groot doordat leren en bewegen gecombineerd worden", vertellen ze blij. Ook de leerlingen vonden het zonder uitzondering een leuke middag en wilden graag vaker naar buiten! Je hoeft niet te wachten tot Buitenlesdag 2019, want De Papaver biedt het hele jaar door vele buitenles-activiteiten. Niet alleen levert het lesmaterialen voor rondom de school, maar organiseert het ook excursies naar onder andere De Papaver en het Heempark, (kinder)boerderijen of de Botanische Tuin. Het aanbod is grotendeels gratis voor Delftse basisscholen. Zie voor meer informatie: www.papaverdelft.nl.

Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN Natuureducatie, en vond dit jaar voor de derde keer plaats. Buitenles is beter voor de gezondheid van de leerlingen, maar ook voor de leerprestaties. Het biedt de leerkrachten de mogelijkheid meer uitdagender lessen te geven.

Leerlingen van de Delftse Daltonschool bouwen een hut.