Dit jaar wordt de EY-Parthenon Ringvaart Regatta voor de 43e keer georganiseerd (Foto: PR)
Dit jaar wordt de EY-Parthenon Ringvaart Regatta voor de 43e keer georganiseerd (Foto: PR)

Parthenon-EY Ringvaart Regatta

sport

Dit jaar zal de EY-Parthenon Ringvaart Regatta voor de 43e keer georganiseerd worden, met de voorbereidingen in volle gang kijken we uit naar de komende editie. Afgelopen jaar is de wedstrijd helaas niet doorgegaan vanwege de weersomstandigheden. Het recordaantal roeiers heeft hierdoor de 100 kilometer niet kunnen afleggen.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de EY-Parthenon Ringvaart Regatta, allereerst een kleine introductie. De EY-Parthenon Ringvaart Regatta is ontstaan in 1976 als een onderlinge strijd tussen de Leidse roeivereniging Njord en de Delftse roeivereniging Laga naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de D.S.R.V. "Laga". De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel roeiend Nederland. De wedstrijd, over een lengte van 100 kilometer, begint in Leiden waarna de Kaag wordt overgestoken om op de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder te komen. Na een "rondje" Ringvaart via Schiphol, wordt de Kaag opnieuw getrotseerd op weg naar Leiden en Leidschendam, om uiteindelijk na een zware honderd kilometer te finishen in Delft.

Zoals elk jaar streeft de commissie ernaar om het evenement nog professioneler op te zetten en ervoor te zorgen dat de deelnemers zo goed mogelijk ondersteund worden. Zo is er afgelopen jaar voor gekozen om een festival te organiseren op het finishterrein en de capaciteit van de wedstrijd te verhogen. Hierdoor kunnen meer deelnemers de 100 kilometer afleggen en deze zo van hun bucketlist afstrepen.  

Vorig jaar mocht de inzet van de commissie en alle vrijwilligers niet baten. Het roei-evenement viel in het water… Door de weersomstandigheden was het niet verantwoord om de roeiers het water op te laten gaan. Om het beste van de situatie te maken is het festival naar binnen verplaatst en werden zo nog de nodige danspasjes gezet om de dag goed af te kunnen sluiten. Met dank aan al de vrijwilligers en hun flexibiliteit is er toch nog een mooi feest neergezet.

Dit jaar gaat de commissie er in samenwerking met onze vrijwilligers, sponsoren en een zonnetje voor zorgen dat het evenement weer een daverend succes wordt. Misschien heeft u de posters al in de stad zien hangen. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in en zien u graag op 6 juni 2018 in de boot of langs de kant.