<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Sunniva Skaug (14)

Sunniva Skaug heeft onlangs op de altviool meegedaan met het Prinses Christina Concours in Den Haag in de categorie 12-14 jaar.

1. Waarom wil je bij het station op de foto?
Ik kom bijna dagelijks in het station. Ik repeteer met een kwartet in Utrecht. Het jeugdorkest waar ik in zit, zit in Den Haag. En ik heb altvioolles in Rotterdam.

2.En in Delft?
Ik zit ook in het schoolorkest van het Stanislas. Normaal treden we één keer in het jaar op, maar dit jaar drie keer vanwege een uitwisseling: één keer in Polen, één keer in Hongarije en één keer in Nederland. Vorige week kwamen de Polen naar Nederland en deden ze mee met ons concert. Zo bijzonder al die culturen. In de voorjaarsvakantie zijn wij daar geweest.

3.Onlangs heb je meegedaan met de regiofinale van het Concours. Kun je daar iets over vertellen?
Daar ben ik tweede geworden. Ik mag straks een week op muziekcursus, helemaal verzorgd, met coaches. En een concert geven in Den Bosch. Ik mag ook naar allemaal concerten toe. Vorige week heb ik meegedaan met de halve finale.

4.Hoe ging de halve finale?
Het was in het provinciehuis in Den Haag. Dat was heel leuk, want ik kwam alle kandidaten tegen die ik in Den Bosch had ontmoet. Ik moest als eerste. Het was heel vroeg en ik ben geen ochtendpersoon, maar voor mijn gevoel ging het heel goed. Ik was heel tevreden. Het niveau was wel heel hoog. Uiteindelijk ben ik niet doorgegaan naar de finale.

5.Vond je het spannend?
Dit was niet mijn eerste concours. Ik merkte wel dat ik al gewend was aan de spanning. De eerste keer dat ik met een concours meedeed, moest ik helemaal trillen op de dag zelf ook. Nu had ik alleen spanning vooraf.

6.Hoe ben je ermee begonnen?
Als ik ga studeren, ben ik een beetje lui. Als ik niks heb om naartoe te werken, kan ik drie jaar aan een stuk werken. Er moet een beetje druk achter zitten. Mijn altvioollesdocente kwam toen met het idee om mee te doen aan het concours.

7.Speel je graag solo's?
Ik hoef niet per se solo's te spelen, dat is niet mijn ding. Samen spelen vind ik heel leuk, samen muziek maken. Het is ook veel gezelliger om samen te spelen.

8.Is het allemaal te combineren met school?
Ja, gaat eigenlijk best wel goed. Omdat ik veel reistijd heb, kan ik in de trein dingen doen. Als ik minder zou doen, zou ik me denk ik vervelen.

9.Wil je later verder in de muziek?
Weet ik nog niet. Op school vind ik natuurkunde en talen ook heel leuk. Misschien ga ik daar wel in verder als dat goed uitpakt. Het is nog niet zeker of ik doorga in de muziek. Maar ik blijf wel spelen!

10.Wat zou je doen als je de burgemeester van Delft was?
Zorgen dat iedereen muziekles krijgt en dat je leert zingen. Dat is de basis voor alles en je hebt er niks voor nodig. Iedereen kan het leren.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419605&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>