Koeiendans op Hoeve Biesland

Algemeen

Zondag 15 april is de koeiendans op Hoeve Biesland. Op deze dag gaan de koeien van Hoeve Biesland om 11 uur voor het eerst weer naar buiten en kan iedereen komen kijken naar dit vrolijke spektakel.

Gedurende de wintermaanden hebben de koeien doorgebracht in hun riante koeientuin op de boerderij. Ze verblijven dan binnen omdat het land van november tot april te nat is om op te grazen. Met de warme dagen van de afgelopen tijd, zal het gras hard groeien en het land opdrogen. Dan kunnen 'de dames' dus eindelijk weer naar buiten. Tijdens de koeiendans zullen de hulpboeren van Hoeve Biesland koffie/thee/fris schenken en kunnen mensen genieten van een broodje Hoeve Biesland burger of lekkers van de bakker. Ook zal de Weilandwinkel open zijn, waar verschillende streekproducten verkocht worden en kan er kaas geproefd worden gemaakt met melk van eigen koeien. Net als vorig jaar kunnen fotografen een streekpakket winnen met de meest indrukwekkende foto van de koeiendans.

Informatie
Om 10 uur gaat de boerderij open. Om 11 uur gaan de koeien de wei in. Kom met de fiets en parkeer deze op de parkeerplaats van de boerderij. Auto's kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaatsen in Delftse Hout. Adres: Bieslandseweg 1, Delfgauw.