Er werden veel succesvolle matches gemaakt tijdens de Beursvloer
Er werden veel succesvolle matches gemaakt tijdens de Beursvloer

"Geen geld nodig om elkaar te helpen"

Algemeen

Kennis, diensten en spullen uitwisselen, zonder dat er geld aan te pas komt. Dat is het doel van de Beursvloer van Stichting de Delftse Uitdaging.

Tijdens de twaalfde editie van het evenement kwamen zo'n 90 bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Delft en gemeente Midden-Delfland bij elkaar om matches te maken door vraag en aanbod te combineren. De een heeft een vergaderruimte nodig, iemand anders heeft nog wat oude laptops over. Ruim 140 succesvolle matches bewezen dat er geen geld nodig is om elkaar een helpende hand te bieden.

Succesverhalen
Tijdens de Beursvloer vonden bijvoorbeeld groothandel Makro Delft en Scouting Schipluiden elkaar. Makro gaat de jeugdvereniging helpen bij het groot onderhoud van het clubhuis. In ruil voor hun hulp organiseert de Scouting leuke kinderactiviteiten voor de klanten van de groothandel. Ook Stichting MISA en Westvest Notarissen onderhandelden succesvol. In ruil voor juridisch advies van Westvest aan de stichting, organiseert MISA een heerlijk Afrikaans diner voor het personeel.

Veel waard
"Het is zo leuk om te zien hoeveel waarde mensen elkaar kunnen bieden, zonder geld", vertelt Wilma Broeseliske van de Delftse Uitdaging. "Wat de een over heeft, kan de ander weer goed gebruiken. Het was ons doel om twee werelden met elkaar te verbinden en kwalitatief goede matches te maken, dat is zeker gelukt."

Beker
KWF Samenloop voor Hoop viel in de prijzen. Met hun pitch op het podium waarin ze hun vraag en aanbod moesten uitleggen, wonnen zij de 'Pitch je naar een match' beker. De vraag, hulp bij de organisatie van het loopevenement, werd erg gewaardeerd door de jury. "Het is een vraag die een grote groep mensen gelukkig maakt. Zowel mensen in Delft als Midden-Delfland profiteren hiervan."