Met de ton aan prijzengeld zou het Science Centre een state-of-the-art Robotlab realiseren (Foto: Science Centre Delft)
Met de ton aan prijzengeld zou het Science Centre een state-of-the-art Robotlab realiseren (Foto: Science Centre Delft)

Science Centre Delft strijdt om 100.000 euro

Algemeen

De strijd om de meeste stemmen is losgebarsten voor Science Centre Delft. Het museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en maakt nu kans op € 100.000 voor de realisatie van zijn museumdroom.

Naast Science Centre Delft zijn ook GeoFort in Herwijnen en het Maritiem Museum Rotterdam genomineerd. Tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op www.museumprijs.nl. De publieksprijs staat dit jaar in het teken van Techniek.

Droom
De droom van Science Centre Delft is om samen te werken met de modernste robots. Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: "Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft."

Oordeel vakjury
Volgens de jury laat Science Centre Delft op voortreffelijke wijze allerlei aspecten van modern technisch onderzoek zien en ervaren. Dat doet het Science Centre Delft onder meer door wetenschappelijk onderzoek in het museum zelf te laten uitvoeren, waarbij de bezoeker wordt verleid om actief deel te nemen. Daarbij gestimuleerd en begeleid door TU studenten. Het museum weet op een zeer actieve manier scholieren van het voortgezet onderwijs te interesseren in wetenschap en techniek. De vaste opstelling is kwalitatief van een hoog niveau, waarbij in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke collecties van de TU Delft. De ontwikkeling die het Science Centre Delft de laatste jaren heeft doorgemaakt heeft er voor gezorgd dat het behalve voor jongeren ook voor (groot)ouders en kinderen een aantrekkelijk en stimulerend museum is geworden.