Markten in Delft en omgeving

Algemeen

Lentemarkt bij de Vijvertuinen

Volkstuinvereniging Vijvertuinen aan de Kerkpolderweg 3 in Delft houdt zaterdag 14 april een gezellige lentemarkt. Belangstellenden zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur welkom. Het Vijverplein verandert in een kleine plantjesmarkt en er zijn ook leuke kleine tuincadeautjes te koop. Volkstuintjes bieden hun plantjes, zaailingen en stekjes aan voor kleine prijsjes. Zo zijn er vaste sierplantjes, vetplantjes, eenjarigen en groente- en fruitplantjes te verkrijgen. Ook kunt u op het terras genieten van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers.

Kringloopmarkt Schipluiden

Op zaterdag 14 april is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. De kringloopmarkt is van alle markten thuis. Er zijn heel veel gesorteerde boeken, elektrische apparaten, lampen, tassen, kleine meubeltjes enz. Voor elk wat wils. Ook zijn er CD's, DVD's, grammofoonplaten, puzzels of een leuk gezelschapsspel. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan, 2636 HW in Schipluiden van 10.00 - 14.00 uur. Deze markt is voortaan iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk. Voor meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 015 3809482

Burundi Boekenmarkt

Op zaterdag 14 april van 10.00 tot 12.30 uur wordt weer een grote boekenmarkt gehouden in de Marcuskerk, hoek Roland Holstlaan/Menno ter Braaklaan. Er is een groot nieuw aanbod aan boeken te vinden, waaronder veel theologische werken, romans kinderboeken en kookboeken. Bijna alle boeken - allemaal in goede staat - worden aangeboden voor slechts een halve of een hele euro. De opbrengst van deze Burundi Boekenmarkt komt helemaal ten goede aan de bouw van de middelbare school in Rumonge, in Burundi, een van de armste landen ter wereld. Het geld dat daar naar toe gaat komt rechtstreeks ten goede aan de bevolking ter plaatse.

Spullen gevraagd voor reli-markt

Op Koningsdag organiseert de Stichting Vrienden Schuilkerk Bagijnhof in de barokke Oud-Katholieke kerk aan het Bagijnhof een reli-markt. De opbrengst daarvan is bestemd voor het orgel uit 1867 dat dringend aan renovatie toe is. Het orgel is te beluisteren op Koningsdag: organist Jan Souman geeft om 15.00 uur een concert. De schuilkerk is op Koningsdag open van 10.00 uur – 16.00 uur. Alles wat te maken heeft met religie is van harte welkom, dus kruisen, heiligenbeelden, kaarsen, boeddha beeldjes etc. U kunt de spullen inleveren op het Bagijnhof 21 op dinsdagavond tussen 19.45 uur en 20.00 uur, of op zondag na de mis (de mis begint om 10.00 uur).