Het is maar dat u het weet

Algemeen

Op zondag 8 april verwelkomt De Papaver de lente met een duurzame lentefair. Vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur kan je snuffelen langs kramen met duurzame en biologische streek- en seizoenproducten. Er zijn diverse, leuke activiteiten voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op www.papaverdelft.nl of www.facebook.com/papaverdelft. Kraam huren? Neem via de website contact op met De Papaver of bel 015-3649238.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 29 april van 13:00 tot 15:30 uur een minicursus Wilde bijen. In deze cursus (her)kennen en waarderen we wilde bijen o.l.v. Anna Kreffer. Na een presentatie gaan we het veld in om naar deze groep te bekijken. Materialen zijn aanwezig, enkele zijn te koop. Locatie Melarium, Melariumpad 11, Delft. De capaciteit is beperkt. De kosten zijn € 10,-; leden € 5,-. Inlichtingen 06 – 33 00 1742. Opgeven via afdelingDelfland@knnv.nl.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 17 april terecht bij SportsArt. Afspraak kan worden gemaakt via 0636435976. kosten 35 euro. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen 55 euro. Nodig: de ingevulde Eigen Verklaring, een kleine hoeveelheid urine, een uitdraai van de apotheek (ook als u geen medicijnen gebruikt) en het rijbewijs. Neem ook de bril voor auto of tv mee, en als u contactlenzen draagt, zorg dan dat u weet hoe sterk deze zijn.

Ga zondag 8 april met IVN Delft op vogelexcursie over de Tanthofkade. De wandeling langs een deel van deze eeuwenoude dijk laat een zeer gevarieerd en interessant vogelgebied aan de rand van Delft zien. Zorg voor stevige schoenen en warme kleding. Neem zo mogelijk een verrekijker mee. Start om 14:00 uur bij de Laan der Verenigde Naties 99, 2622 PD Delft, deelname is gratis en reserveren is niet nodig. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Voor meer informatie: www.ivn.nl/delft.

Op 19 april 2018 verzorgt foniater/KNO-arts Jan-Willem Arendse bij Koorschool Delft een lezing over de stem. Tijdens deze presentatie kom je alles te weten over de werking van de stem en komen de feiten en fabels over zingen en spreken aan bod. Voor alle informatie en reserveren van kaartjes kijk op: http://koorschooldelft.nl

Op woensdag 11 april organiseert Jeanette Sjardijn-Brandse in samenwerking met Op Hodenpijl een netwerkevent voor ondernemers. Een laagdrempelig ontmoetingsmoment met als doel inspireren, leren van elkaar en versterken. Jeanette Sjardijn is de ondernemer achter Praktijk GevoeligSterk gevestigd in Op Hodenpijl. Aanvang: 19.30 uur. Entree: € 15,- incl. koffie en thee. Met maaltijd vooraf: € 35,-. Reserveren: www.ophodenpijl.nl

Op zaterdag 14 april is er een Molen & Appeltaartrondleiding in de Delftse korenmolen de Roos. Om 10 uur ontvangst in het molenaarshuis met een drankje en appeltaart van eigen meel. Daarna begeleidt een gids je bij het verkennen van de korenmolen en kijk je halverwege de molen uit over de hele binnenstad. Om 11.30 uur ben je weer beneden. Kosten per persoon € 7,50, aanmelden verplicht via delftsemolen.nl.