Leo Quack kijkt nu al uit naar de Mooi Weer Spelen, die in juni plaatsvinden.
Leo Quack kijkt nu al uit naar de Mooi Weer Spelen, die in juni plaatsvinden. Foto: Alphons de Wit

Bij nacht en ontij

Algemeen

Om te beginnen wil ik even stilstaan bij vreselijk nieuws dat afgelopen week bekend werd. Jan Moerland is onverwacht in zijn slaap overleden. Hij heeft dertig jaar met hart, ziel en Helen gewerkt om van Café Luna een prachtig café te maken. Ik wil Helen condoleren met dit grote verlies.
Persoonlijk heb ik het de laatste weken wat rustiger aan gedaan. Ik ben voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen naar het debat in 'De Huiskamer van Delft', het nieuwe stadskantoor geweest. De bijeenkomst viel me wat tegen, omdat bezoekers geen vragen mochten stellen aan de politici. Verder ben ik ook met de Hoffotograaf meegeweest naar de bekendmaking van de verkiezingsuitslagen in het Stadhuis. Het ziet ernaar uit dat STIP en Groen Links partners gaan zoeken met wie ze de komende jaren willen regeren.
Een ander evenement waar ik ben geweest is de reünie van DHC. Het was mooi om spelers uit het glorieuze verleden weer tegen te komen, maar de opkomst van vooral de oudere generaties viel helaas tegen.
Dat valt niet te zeggen van de opening van het voormalig artilleriemagazijn aan de Paardenmarkt, dat door Joop Roodenburg is verbouwd. Het is een schitterend complex en ik ben heel benieuwd naar het luxe restaurant dat er komt te zitten.
Verder ben ik bij de lancering van de We Are Public-pas in Ciccionina geweest. Het idee hierachter is dat cultuurliefhebbers voor vijftien euro per maand toegang krijgen tot een heel aantal culturele evenementen door heel het land, maar vooral ook in Delft. Een mooi initiatief.
Ook ben ik uitgenodigd door het Cultuurfonds Zuid-Holland om te bekijken wat zij in Delft hebben verricht. Zij hebben het wachten voor openstaande bruggen aantrekkelijker gemaakt door brugwachtershokjes van kunst of bruggen van gedichten te voorzien. Verder hebben ze de Porceleyne Fles en het Kruithuis opgeknapt. Bovendien is bij de Porceleyne Fles een aanlegsteiger gerealiseerd, zodat men daar in de zomer vanaf een rondvaartboot naar toe gebracht kan worden. Wat me trouwens opviel is het grote aantal fietsen aan de achterzijde van het station. Niet normaal hoeveel er daar geparkeerd staan. Ten slotte wil ik Fred den Dunnen feliciteren met het 40-jarig jubileum van de Carrousel en staat er de komende tijd weer heel wat te gebeuren. Denk aan de Levende Etalagedag en de lancering van het Smokey Goodness 3 BBQ boek deze zaterdag aan de Schieweg, de Delftse Beursvloer aanstaande dinsdag in de Huiskamer van Delft, Record Store Day op 21 april bij Velvet. Met het OHM festival, de Mooi Weer Spelen in juni en Westerpop begin juli is er dus genoeg om naar uit te kijken!