René Janssen en Michel Koreneef, met de gigantische sportiviteitstrofee.
René Janssen en Michel Koreneef, met de gigantische sportiviteitstrofee.

"Het is nu al een geslaagd toernooi"

sport

Al vierentwintig jaar organiseert v.v SEP een razend populair schoolvoetbaltoernooi. René Janssen en Michel Koreneef zijn twee van de drijvende krachten achter dit drukbezochte evenement.

Alle scholen van Delft en Den Hoorn hebben zich ingeschreven voor de 24e editie, die aanstaande woensdag van start zal gaan. Allemaal, behalve een. Basisschool de Ark kon net niet genoeg leerlingen bij elkaar sprokkelen om een team te vormen. Het toernooi werd in 1994 voor het eerst georganiseerd om meer naamsbekendheid voor de vereniging te verwerven. Met een huidig aantal van zo'n 450 leden, is dat zeer zeker gelukt.

4 tegen 4
Tijdens het toernooi spelen kinderen in teams van vier tegen elkaar. In wedstrijdjes van zes minuten strijden de leerlingen net zo lang tot er een team overblijft. Het toernooi start met de hoogste groepen van elke basisschool, groep 7 en 8, op woensdagmiddag 11 april. 18 april zullen de groepen 5 en 6 tegen elkaar strijden, en op de laatste middag, 25 april, de groepen 3 en 4.

Prijzenkast
"We hebben een heleboel prijzen te verdelen", vertelt René. "Zo hebben we voor elke middag een wisselbeker voor het beste team. De top vier beste teams krijgen ook nog een beker om te houden. Daarnaast hebben we nog een beker voor het beste meisjesteam en het beste gemengde team." "Er zou ook een beker voor het beste jongensteam kunnen zijn natuurlijk", voegt Michel eraan toe. "Maar in praktijk blijkt, ook omdat er veel meer jongens dan meisjes aan het toernooi meedoen, dat er bijna altijd een jongensteam wint. Maar de meiden zijn wel in opkomst hoor!"

Cadeautje
Als laatste is er ook nog een sportiviteitstrofee uit te reiken. "We heten SEP: Sport en plezier", zegt René, "En dat willen we ook uitdragen. "Niet alleen de prestaties, maar ook het plezier is belangrijk. De sportiviteitsprijs gaat daarom naar de school die in de ogen van de scheidsrechter het meest sportief meedeed. Met dank aan onze sponsors Den Burg Catering, Wilbert Koop en Profile van der Plank gaan ook alle kinderen nog met een leuk cadeautje naar huis.

Geslaagd toernooi
Alle groepen bij elkaar opgeteld, doen er dit jaar weer zo'n 2000 tot 2200 kinderen mee aan het toernooi. Geen record, maar wel een prachtig aantal, zeggen de heren. "Het is een schitterend gezicht ieder jaar, als al die velden volgepakt staan met kinderen", lacht Michel. "Sommige kinderen lopen in een professionele outfit, anderen op hun afgetrapte gympen in een korte broek die ze toevallig in de kast vonden. Het maakt niet uit, iedereen heeft het naar z'n zin. Vooral de laatste dag met de kleintjes is altijd gigantisch druk bezocht. Dan staan de auto's tot ver in de wijk en het fietsenrek barst uit z'n voegen." Michel vindt het toernooi van dit jaar dan ook al geslaagd voordat het goed en wel begonnen is. "Als er zoveel mensen enthousiast zijn en mee willen doen, en de organisatie van het toernooi loopt op rolletjes, ben ik al dik tevreden."

Nog even door...
Hoewel de twee organisatoren ieder jaar weer vol enthousiasme aan de organisatie van het toernooi beginnen, weten ze niet hoe lang ze zelf nog betrokken blijven bij de organisatie. "Op een gegeven moment is het mooi geweest en nemen andere vrijwilligers het stokje hopelijk over", zeggen ze beiden. "Maar we willen hoe dan ook die 25e jubileumeditie nog wel meemaken!"