Hoewel er veel aan het uiterlijk is veranderd,blijft de Toyota Auris goed herkenbaar.
Hoewel er veel aan het uiterlijk is veranderd,blijft de Toyota Auris goed herkenbaar. Foto: Martijn Linthorst

De compleet nieuwe Toyota Auris is gepresenteerd

advertenties

De compleet vernieuwde Toyota Auris, daar heeft het internetpubliek inmiddels kennis mee kunnen maken. De Auris komt met twee hybride-motoren op de markt.

De tijd was na zes jaar rijp om de Auris een facelift te geven. De derde generatie Auris komt te liggen op een TNGA-platform, de modulaire basis bekend van de C-HR. Voor een groot deel van het modellengamma komt deze C-HR beschikbaar.
Die basis maakt de Auris 4 centimeter langer en 3 centimeter breder dan zijn voorganger.
Dit heeft ook weer invloed op de wielbasis, die ook nog eens met 4 centimeter is toegenomen. Met een kortere overhang van 2 centimeter en een 2,5 centimeter lager koetswerk heeft Toyota de Auris dynamischer gemaakt.
De makers spreken van een lager zwaartepunt, ook door de multilink-achterwielophanging.
Hoewel er heel wat aan het uiterlijk van de Auris is veranderd, blijft de auto toch gewoon als Auris herkenbaar. Kenmerken zijn LED-koplampen met dagrijverlichting. Achter ook LED-lichten met een nieuw ontwerp: net zoals de C-HR is deze nieuwe inzending ook met tweekleurige carrosserie verkrijgbaar. De zogenaamde bi-tone: hierbij zijn het dak en de stijlen in het zwart uitgevoerd.
De motoren zijn de bekende 116 pk sterke 1.2 T, en daarnaast de twee hybride aandrijflijnen. Het aanbod begint met een 122 pk sterke 1,8-liter grote hybrideversie, dezelfde aandrijflijn als in de C-HR. De tweede optie is de sportiever georiënteerde 180 pk-variant, een versie waarbij de 1.8 is vervangen door een volledig nieuwe 2.0.
Schakelflippers achter het stuur beloven een dynamischer ervaring voor de bestuurder. Nu al is bekend gemaakt, dat de 180 pk sterke aandrijflijn straks ook in de C-HR te krijgen is.
Aan veiligheidssystemen ook geen gebrek. De vernieuwde Toyota Auris zit vol met het Toyota Safety Sense met zaken zoals rijstrookwaarschuwing, automatisch grootlicht, botspreventiesysteem met voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrol en verkeersbordherkenning. Toyota maakt in een later stadium de prijzen bekend.


Toyota DIGO
www.digodelft.nl